<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Політика
Україна
18.02.2023 533

Кулеба про оборону Бахмута: якщо Україна відступить, то новим Бахмутом стане інше місто

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що їли українські війська відступлять із Бахмута (Донецька область), але новим Бахмутом стане інше місто.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на слова глави МЗС України в інтерв'ю WAZ.

"Той, хто скаржиться, що захист забирає надто багато жертв, не повинен забувати: якщо ми відступимо, іншим містом стане новий Бахмут. Ось чому наші солдати борються за кожен квадратний сантиметр землі", - сказав Кулеба.

Він висловив упевненість у тому, що українські сили утримають Бахмут.

Також, за словами міністра, новий наступ РФ уже розпочався і окупанти планують посилити інтенсивність боїв навесні.

"Але їх план не спрацює. За їхніми уявленнями, вони давно мали завоювати Бахмут", - зазначив Кулеба.

Нагадаємо, ми писали, що Захід, як і раніше, стурбований рішучістю України утримати Бахмут. Військові аналітики США вважають, що ЗСУ не можуть одночасно захищати місто та розпочати весняний контрнаступ.

При цьому президент України Володимир Зеленський зазначав, що зі стратегічного погляду Бахмут не дуже важливий , але якщо ворог захопить місто, то вони захочуть піти далі.

Оценка материала:

5.00 / 2
Кулеба про оборону Бахмута: якщо Україна відступить, то новим Бахмутом стане інше місто 5.00 5 2
Політика / Україна
18.02.2023 533
Еще материалы раздела «Україна»