<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп має намір ініціювати збільшення оборонних бюджетів країн НАТО, - The Telegraph  Коли в Україну надійде більшість обіцяної зброї від союзників  Як працюватимуть банки 6 та 8 травня  Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Україні  На вихідних в Україні похолоднішає, - прогноз  В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Заморозки і антициклон Sven: синоптик розповіла про погоду на 4 травня в Українівсі новини дня
Політика
Світ
19.02.2023 449

Шольц закликав партнерів, які мають танки, відправити їх Україні

Канцлер Німеччини заявив, що наполеглево закликає партнерські країни надати танки Україні.

6b641a763b5089d4350fcff19841fc69_19.02.23

17 лютого, канцлер Німеччини Олаф Шольц закликав міжнародних партнерів, які мають на озброєнні бойові танки західного зразка, передати їх Україні. Пише ТСН. 

Про це він сказав під час виступу на Мюнхенській конференції з питань безпеки, повідомляє "Європейська правда".

"Усі ті, хто можуть надіслати бойові танки цього типу, повинні зробити це. Міністр оборони Пісторіус, міністр закордонних справ Бербок та я особисто інтенсивно закликаємо до цього. Німеччина робитиме все, що у її силах, аби зробити ці рішення легшими для партнерів. Наприклад, навчаючи українських солдатів керувати танками тут, у Німеччині, або надаючи підтримку щодо поставок і логістики", - сказав Шольц.

Також канцлер заявив, що сьогодні його країна пропонує лідерство у сфері безпеки.

"Ми беремо на себе відповідальність, яку в такі часи мусить нести країна такого розміру, розташування та економічної потужності, як Німеччина", - сказав він.

Нагадаємо, наприкінці січня канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що Берлін та його союзники швидко створять для України два батальйони бойових танків, а США пообіцяли надіслати 31 одинцю M1 Abrams. Утім вже зараз західні союзники намагаються зібрати два повні батальйони танків Leopard 2 для відправлення до України, як і обіцяли, та поки це вдається важко.

Як повідомляє Welt, Нідерланди та Данія не нададуть Україні бойові танки Leopard 2. Як пояснив прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте, його країна готова надати 18 орендованих у Німеччини Leopard 2, однак у Німеччині заявили, що ці танки недоступні для України. А в Данії повідомили, що не надсилатимуть 44 танки найсучаснішої моделі Leopard 2A7, якими володіють.

Оценка материала:

5.00 / 2
Шольц закликав партнерів, які мають танки, відправити їх Україні 5.00 5 2
Політика / Світ
19.02.2023 449
Еще материалы раздела «Світ»