<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп має намір ініціювати збільшення оборонних бюджетів країн НАТО, - The Telegraph  Коли в Україну надійде більшість обіцяної зброї від союзників  Як працюватимуть банки 6 та 8 травня  Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Україні  На вихідних в Україні похолоднішає, - прогноз  В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Заморозки і антициклон Sven: синоптик розповіла про погоду на 4 травня в Українівсі новини дня
Політика
Світ
19.02.2023 348

Путін розраховує на втому світу від війни: Зеленський прокоментував сподівання диктатора

Український лідер наголошує, що ризики є.

c2709dbe8a8a2347fbfd4c98e05102e8_19.02.23

Президент Володимир Зеленський не поділяє сподівання глави Кремля Володимира Путіна про те, що  світ стомиться від війни в Україні. Хоча, наголосив глава держави, великі ризики дійсно є. Пише ТСН. 

Про це Зеленський сказав під час виступу на Мюнхенській безпековій конференції 17 лютого.

"Я не поділяю точку зору президента Путіна, але розумію ризики. Я впевнений, що великі ризики дійсно є. Він (Путін - Ред.) розраховує на те, щоб перш за все допомога й підтримка була сповільнена. Тут я говорю не лише про зброю. Ми говоримо про підтримку - фінансову й політичну підтримку на всіх майданчиках. Зокрема ООН, на Африканському континенті, об’єднання світу навколо підтримки України - об’єднання перш за все ЄС", - наголосив український лідер.

Тим часом Москва працює над тим, щоб Україна не була такою зміцненою, як вдалося цього року, каже Зеленський.

"Коли ти не є цілим організмом, ти будеш втомлюватися. Тому що є питання, є виклики, енергетичні, інфляційні тощо. Він намагається об’єднати всі ці виклики, те, що є у світі, з’єднати з санкційною політикою держав. Але ми розуміємо, що все це відбувається саме через те, що він розпочав війну. Не треба втомлюватися, забувати, втомлюватися повторювати своєму суспільству й одне одному - це абсолютно правдиво, хто розпочав війну, чому він розпочав цю війну. Абсолютно зрозуміло, що він не буде зупинятися на Україні", - висловився Зеленський.

Нагадаємо, у Службі зовнішньої розвідки Естонії заявляли, що Володимир Путін впевнений, мовляв, час на його боці у війні. Адже Москва має достатньо ресурсів, аби підживлювати свою військову машину. Щобільше, "фюрер" вважає, що зможе бомбами змусити Київ сісти за стіл переговорів.

Оценка материала:

5.00 / 2
Путін розраховує на втому світу від війни: Зеленський прокоментував сподівання диктатора 5.00 5 2
Політика / Світ
19.02.2023 348
Еще материалы раздела «Світ»