Життя та Стиль
Суспільство
Тарт "герцог Кембриджський": знаменитий рецепт найстарішого пирога в Англії
Спочатку його готували з цукатів, панірувальних сухарів, коричневого цукру та олії. Цей тарт – найстаріший пиріг в Англії.
Шеф-кухар ресторану Parker's Tavern у Кембриджі Трістан Уелч, поставив собі завдання відтворити цей пиріг і повернути його з 18-го століття, знову зробивши смачним. Потрібно було 33 спроби, щоб отримати правильний результат. Пише ТСН.
Складники:
Для тіста
- борошно — 235 г
- холодне вершкове масло — 165 г (плюс трохи додатково для змащування)
- яйце — 1 шт.
Для начинки
- коричневий тростинний цукор — 250 г
- темно-коричневий цукор – 250 г
- порошок для заварного крему – 40 г
- дрібка солі
- несолоне вершкове масло — 250 г
- жирні вершки – 160 г
- ванільний екстракт – 2 ч. л.
- яєчні жовтки — 6 шт
- мармелад – 2 ст. л.
- зацукрована рубана цедра — 2 ст. л.
Приготування
Корж
Вам знадобиться форма для торта діаметром 25-30 см.
Помістіть борошно і масло, нарізане смужками, в чашу кухонного комбайна, перемішуйте, поки воно не стане схожим на панірувальні сухарі, додайте яйце і чайну ложку холодної води, замісіть однорідне тісто, це займе всього пару секунд в кухонному комбайні, щільно загорніть його і приберіть у холодильник щонайменше на годину.
Форму для тарта діаметром 25 см змастіть вершковим маслом і посипте борошном. Охолоджене тісто розкотіть до товщини 3-4 мм і викладіть у форму для тарта, поставте в холодильник ще на 20 хв.
Після того, як тісто відпочило, випікайте форму не відкриваючи духовку, вистеливши його згори пергаментним папером і поклавши зверху вантаж для випікання (як вантаж підійде квасоля або горох), випікайте 25 хвилин за 180°С. Після приготування приберіть квасолю та пергамент.
Начинка
Змішайте цукор і сіль, додайте їх до яєчних жовтків та заварного крему та акуратно перемішайте.
У каструлі закип'ятіть вершки, ваніль і масло, поки вони гарячі, додайте їх до яєчних жовтків, весь час перемішуючи.
Збираємо тарт
Візьміть форму з пісочного тіста, розподіліть по дну мармелад і рівномірно посипте цукатами.
Протріть начинку через сито і вилийте у форму. Випікайте 1:00 за 120°С.
І подавайте з ложкою збитих вершків, як роблять це, в Parkers Tavern ( фото оригінального десерту ).
Оценка материала:
Тарт "герцог Кембриджський": знаменитий рецепт найстарішого пирога в Англії20.02.2023