<
НОВИНИ ДНЯ: Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Перший в Києві. Міноборони заявило про відкриття нового Центр рекрутингу до ЗСУ  Скільки НПЗ Росії треба знищити для впливу на війну: Черник пояснив  Рецепт курячого філе з шинкою та сиром у паніруванні  Міжнародні та державні свята в травні 2024 року: як працюватимуть та відпочиватимуть українці  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"всі новини дня
Політика
Росія
20.02.2023 1731

Кадиров відмовився підтримати Пригожина у кампанії проти Міноборони Росії – ISW

"Кухар Путіна" втрачає свій вплив.

cecb94427ae5c131ecd00788d057bf01_20.02.23

Голова Чеченської Республіки Рамзан Кадиров, схоже, відмовився від пропозиції засновника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина приєднатися до нової інформаційної кампанії проти російського Міністерства оборони. Пише ТСН. 

Про це пишуть аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

В ISW вказують, що 17 лютого Кадиров наголосив, що чеченські формування виконуватимуть накази будь-якого командира, призначеного президентом Росії Володимиром Путіним, і що чеченські бойові офіцери мають відмінні добре скоординовані відносини з Міноборони.

Схвалення Кадировим Міноборони РФ відбулося після спроби Пригожина заручитися підтримкою Кадирова шляхом публічного візиту до пораненого командира спецназу "Ахмат" 16 лютого.

Водночас Пригожин, ймовірно, відновив свою інформацію кампанію проти російського Міноборони, заявивши 18 лютого, що ПВК "Вагнер" не підпорядковується Міноборони та "не має нічого спільного з російською армією".

У жовтні 2022 року Пригожин використовував критику Кадирова на адресу російських військових, щоб підірвати Міноборони та посилити ПВК "Вагнер".

Однак цього разу, як зазначають в ISW, Кадиров не відповів на пропозицію Пригожина, оскільки вважає більш вигідною посаду в російському уряді, ніж політичні відносини із засновником ПВК "Вагнер".

На думку аналітиків, наразі Пригожин так само намагається залучитися підтримкою ультранаціоналістичних діячів у Кремлі та військових блогерів.

Нагадаємо, у січні у Головному управлінні розвідки Міноборони України повідомили, що військове командування Росії підготувало для кремлівських пропагандистів рекомендації щодо висвітлення війни проти України, де закликають відмовитися від згадування ПВК "Вагнер" у позитивному контексті.

Оценка материала:

5.00 / 4
Кадиров відмовився підтримати Пригожина у кампанії проти Міноборони Росії – ISW 5.00 5 4
Політика / Росія
20.02.2023 1731
Еще материалы раздела «Росія»