<
НОВИНИ ДНЯ: Розпочинається найцікавіше: Кримському мосту невдовзі настане кінець  На Волині знайшли історичну пам’ятку часів Київської Русі  В Украине в понедельник, 6 мая, ожидается облачная погода. Местами возможны кратковременные дожди  В Україні потеплішає, але будуть грози: прогноз на початок тижня  Погода змінюється: в Україну йдуть дощі та грози  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 6 – 12 травня  В Україні тиждень почнеться з дощів, удень до +25°всі новини дня
Політика
Україна
20.02.2023 3217

Мобілізація в Україні: Гуменюк розповіла про прогалини в законодавстві

Попри прогалини, в Україні діє є план мобілізаційного ресурсу.

c11bfbf9773706488bcceafb23f9c45c_20.02.23

Законодавство України здебільшого опирається на підвищену свідомість громадян. На сьогодні воно не настільки досконале, аби на 100% сформувати необхідний ресурс. Пише ТСН. 

Про це в ефірі програми "Свобода LIVE" повідомила керівниця пресцентру ОК "Південь" Наталія Гуменюк.

За її словами, кожен громадянин призовного віку мав би бути настільки свідомим, щоб часу приходити в територіальний центр комплектування.

"Проте в реальності це не завжди так. В ідеалі кожен громадянин країни мобілізаційного віку повинен періодично приходити в місцевий центр комплектування, поновлювати про себе інформацію, проживати за місцем реєстрації та, отримавши повістку, з'явитися до військкомату", - вважає Гуменюк.

Вона також додала, що багато людей не проживають за місцем реєстрації, тому і не бувають там довготривалий час. Чимало з них уникають цього цілеспрямовано. Через це є прогалини в законодавстві. Утім, наголошує Гуменюк, є план мобілізаційного ресурсу.

Керівниця пресцентру сил охорони та оборони Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону також повідомила, що у Чорному морі Росія станом на ранок 19 лютого тримає 9 кораблів, серед яких є ракетоносії. Сумарний залп "Калібрів" - 8 ракет.

Оценка материала:

3.67 / 3
Мобілізація в Україні: Гуменюк розповіла про прогалини в законодавстві 3.67 5 3
Політика / Україна
20.02.2023 3217
Еще материалы раздела «Україна»