<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Кулеба назвав дві умови для ефективності санкцій проти РФ  Як приготувати йогуртовий десерт з ягодами  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Як отримання ЗСУ артснарядів від США змінить характер боїв на фронті: думка експерта  Китай заявив про наростання "негативних факторів" у відносинах зі США  Швидка паска без метушні з тістом: рецепт пишної та смачної випічкивсі новини дня
Політика
Україна
20.02.2023 2265

Військовий облік 2023: за якої умови роботодавець може вручити повістку працівнику

Чи може роботодавець вручати повістки працівникам та за яких умов, пише ТСН.ua

dfd45462f2d4ccc5374600d23e5825f3_20.02.23

Кабінет Міністрів України 30 грудня 2022 року затвердив новий Порядок організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів.

Згідно з новими правилами військового обліку приймати на роботу або навчання військовозобов’язаного можуть лише після взяття його на військовий облік.

Роботодавці під час прийняття на роботу повинні перевірити наявність у потенційних працівників військово-облікових документів. Це може бути або приписне посвідчення, або ж військовий квиток.

Роботодавці зобов’язані відправляти у 7-ми денний термін до ТЦК та СП інформацію про прийняття на роботу чи навчання, звільнення з роботи, завершення навчання військовозобов'язаного підлеглого.

Як зазначають юристи, оповіщувати військовозобов'язаного та вручати  повістку підлеглому роботодавець може лише у разі отримання відповідного розпорядження від ТЦК та СП.

У випадку, якщо роботодавець отримав розпорядження від ТЦК та СП про призов працівника, він зобов’язаний:

  • Видати наказ (розпорядження) про оповіщення призовників.
  • Довести цей наказ до відома таких осіб під особистий підпис.
  • Вручити повістки про явку за викликом до ТЦК чи іншого органу (за наявністю).

Оценка материала:

5.00 / 3
Військовий облік 2023: за якої умови роботодавець може вручити повістку працівнику 5.00 5 3
Політика / Україна
20.02.2023 2265
Еще материалы раздела «Україна»