НОВИНИ ДНЯ: Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпеці  Буданов про теракт під Москвою: Росія знала про підготовку щонайменше за місяць  В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°  Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленського  Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негодувсі новини дня
Політика
Світ
20.02.2023 407

Кадиров відмовив Пригожину в новій інформаційній кампанії проти Міноборони РФ, - ISW

Лідер Чечні Рамзан Кадиров відкинув пропозиції засновника ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина приєднатися до інформаційної кампанії проти Міноборони Росії, припускаючи, що ця кампанія може не відновити вплив "кухаря Путіна".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW).

Кадиров, ймовірно, відповів на підтвердження Міноборони Росії 17 лютого командувачів чотирма військовими округами, заявивши, що чеченські формування виконуватимуть накази будь-якого командира, призначеного президентом Росії Володимиром Путіним, і що чеченські бойові офіцери мають відмінні і добре скоординовані відносини з Міноборони.

Підтримка Кадировим Міноборони Росії пішла за спробою Пригожина заручитися підтримкою через розрекламований візит до пораненого командира спецпідрозділу "Ахмат".

Пригожин, схоже, посилює свою інформаційну кампанію проти МО, заявивши 18 лютого, що група Вагнера не підпорядковується Міноборони.

Кадиров, ймовірно, відмовився приєднатися до інформаційної атаки Пригожина, тому що його формальні зв'язки з Кремлем і становище в російському уряді вигідніші за будь-які політичні відносини з Пригожиним. Пригожин, ймовірно, намагається завербувати ультранаціоналістичних діячів у Кремлі та обрати російських блогерів для підтримки його прагнення влади в Росії, вважають аналітики.

Нагадаємо, раніше WSJ розповіло, що влада Росії доручила так званому "голові Чечні" Рамзану Кадирову виконувати брудну роботу у війні проти України. Кадировці мали вбити президента України Володимира Зеленського і досі займаються тортурами українців.

Оценка материала:

5.00 / 2
Кадиров відмовив Пригожину в новій інформаційній кампанії проти Міноборони РФ, - ISW 5.00 5 2
Політика / Світ
20.02.2023 407
Еще материалы раздела «Світ»