<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Політика
Україна
21.02.2023 1438

Що відбувається після отримання повістки: в ОК "Південь" пояснили план дій

Це розганяння пропагандистськими джерелами такого наративу, що нібито схоплений на вулиці одразу опиняється в окопі, зазначила Наталія Гуменюк.

4a9b61faca09b1ce3be28b83550ef9b7_20.02.23_1

Те, що громадянин України отримав повістку, не означає того, що його негайно відправлять на передову. Пише ТСН. 

Про це повідомила керівниця пресцентру сил охорони та оборони Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Отримання повістки не означає негайного відправлення на фронт. Це, знов-таки, розганяння пропагандистськими джерелами такого наративу, що одразу схоплений на вулиці опиняється в окопі. Це абсолютна неправда", - сказала вона.

Спершу у центрах комплектування мають вивірити дані людей. Далі відбувається проходження медичної комісії. У ході комісії може виявитися, що людина не підлягає мобілізації.

Другим етапом є уточнення обставин, що можуть стати підставою для відтермінування. Так, велика кількість людей має бронь, хтось має трьох дітей і є опікуном, тобто має законні підстави, щоб не опинитися в мобілізаційному ресурсі. Проте для з’ясування таких обставин необхідно з’явитися в ТЦК та подати про себе дані.

"Не сперечатися, а поставитися з розумінням до цього, що в принципі центри комплектування вийшли назустріч вам. Дуже багато хто, до речі, каже: а я не знав, що треба з’являтися і поновляти", - додала Гуменюк.

Нагадаємо, майор ЗСУ Олександр Мельничук пояснив, чому повістки вручають на вулицях.

Оценка материала:

5.00 / 4
Що відбувається після отримання повістки: в ОК "Південь" пояснили план дій 5.00 5 4
Політика / Україна
21.02.2023 1438
Еще материалы раздела «Україна»