НОВИНИ ДНЯ: Помпео назвав обмеження далекобійних ударів по Росії "стратегічно дурними"  Спагеті з м’ясним рагу: рецепт від Савви Лібкіна  В Україні прогнозують теплу погоду до кінця тижня - вдень прогріє до +28°  Більше 10 рекордів і не тільки. Синоптики підбили підсумки погоди у Києві у вересні  Коли буде бабине літо 2024: синоптик сказала, чи чекати потепління у жовтні  Осінні дощі на заході та літнє тепло на решті території: прогноз погоди в Україні на 3 жовтня  Останні дні сонця: синоптикиня анонсувала дощовий кінець тижня у Києвівсі новини дня
Політика
Світ
21.02.2023 676

Путін опинився у дуже складному становищі, звідки не може вибратися: Фейгін розповів про розкол у Кремлі

Становище російського диктатора всередині самої Росії вже зараз погіршується.

7c9444b1224edcb254b099818540d8a7_21.02.23

Окупанти впродовж року широкомасштабної війни Росії в Україні не можуть досягти успіхів, тож очільник Кремля Володимир Путін наразі перебуває у дуже складному становищі, з якого не може вибратися. Пише ТСН. 

Про це 24 Каналу розповів російський опозиціонер і правозахисник Марк Фейгін.

Він додав, що останнім шансом, на який сподівається Путін, міг би стати новий масштабний наступ РФ на Україну.

Наразі очільник Кремля збирає танки та концентрує авіацію на кордонах з Україною. Однак, як вважає Фейгін, ймовірний наступ окупантів не буде успішним.

"Якщо у Путіна це не вийде, якщо він суттєво не просунеться і не захопить нові значні території України, тоді йому взагалі немає на що сподіватися. Він втратить все", – сказав Фейгін.

Захід не втручається у внутрішню політику РФ, однак Путін і без того перебуває у дуже складному становищі

Фейгін вважає, що на настрої російської еліти впливають санкції, ізоляція, проблеми з їхніми капіталами та активами на Заході.

"Тобто Захід створює ситуацію, за якої не треба буде спеціально щось робити. Еліта сама може впоратися з Путіним", – зазначив Фейгін.

Також Фейгін зазначив, що вже зараз у Кремлі розгораються серйозні конфлікти. Зокрема, йдеться про суперництво між ПВК "Вагнер" та командуванням армією РФ.

За словами правозахисника, фактично ПВК "Вагнер" звинувачує керівництво так званої "СВО" у тому, що воно не підтримує вагнерівців.

Експерт назвав це протистояння "моментом чіткої фрагментації влади".

"Одні хочуть коштом інших розв'язати свої проблеми. Зникне ПВК "Вагнер" – голові міноборони Сєргєю Шойгу та начальнику генштабу Валєрію Герасимову буде набагато простіше всім керувати і розв'язувати як військові, так і політичні питання", – сказав правозахисник.

Російські еліти очікують покращення позицій російської армії на фронті, однак цього не станеться, адже партнери та союзники України чітко дали зрозуміти, що "Росії нічого не світить у цій війні".

"У Путіна немає виходу. Він стрімко рухається дуже вузьким проходом, фактично біжить до прірви і вже не може змінити курс", – сказав Фейгін.

Сам же Путін це розуміє, тож тягне за собою до прірви й своє оточення.

Напередодні директор Центру європейських ініціатив Євген Криштафович розповів, що у Москві розуміють: озброєння НАТО не йде у порівняння зі зброєю РФ.

Оценка материала:

5.00 / 2
Путін опинився у дуже складному становищі, звідки не може вибратися: Фейгін розповів про розкол у Кремлі 5.00 5 2
Політика / Світ
21.02.2023 676
Еще материалы раздела «Світ»