<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Політика
Світ
21.02.2023 1054

"Червоні лінії" Путіна: експосол США в Україні відповів, коли ЗСУ отримають ракети ATACMS і винищувачі

На думку дипломата, головна причина, щоб не посилати таке озброєння і авіацію – несміливість адміністрації у Вашингтоні.

3ace6bc723fb25a897db2d29122e22ea_21.02.23

Україна обов'язково отримає далекобійні ракети ATACMS і авіацію, але поки що США вагаються з таким рішенням через страх перед "червоними лініями" Путіна.

Про це заявив колишній посол США в Україні, директор Центру Євразії в Atlantic Council Джон Гербст в ексклюзивному інтерв'ю ТСН.ua.

"Зараз йдеться про ракети дальністю 300 км. І якби ми вам посилали ATACMS і подібні ракети, я думаю, що ви могли успішно завершити контрнаступ і розірвати сухопутний коридор з РФ до Криму. І якби ви зруйнували Керченський міст, тактична проблема забезпечувати Крим була б величезною. Політичний ефект в Росії від такої поразки міг би бути вирішальним. І такий наступ – в інтересах не лише України, але і США та НАТО", – каже Гербст.

На думку дипломата, головна причина, щоб не посилати таке озброєння і авіацію – несміливість адміністрації у Вашингтоні.

"Вони завжди кажуть "ні", але потім передумують. Але я не можу точно сказати, коли вони змінять свою думку. Вони побоюються цих "червоних ліній" Путіна, але й побоюються критики зі сторони Конгресу. Тому я впевнений, що ви отримаєте ATACMS і винищувачі. Але це може бути як через місяць, так і через півтора року", – підсумував Джон Гербст.

Нагадаємо, колишній посол США в Україні Джон Гербст розповів, за яких умов Путін може застосувати ядерну зброю.

Чому Захід не надає Україні далекобійні ракети ATACMS

Раніше у виданні Politico писали, що Вашингтон не може постачати до України далекобійні ракети ATACMS, бо у США нібито - дефіцит снарядів.

Також у Вашингтоні побоюються, що ЗСУ застосують ці ракети для ударів по території Росії. Міністр оборони України Олексій Резніков запевнив, що Україна не атакуватиме територію РФ цими ракетами.

Екскомандувач армії США в Європі, генерал у відставці Бен Годжес наголосив, що Україна отримає безперечну перевагу на полі бою, якщо отримає ракети ATACMS із дальністю 300 км.

Оценка материала:

5.00 / 1
"Червоні лінії" Путіна: експосол США в Україні відповів, коли ЗСУ отримають ракети ATACMS і винищувачі 5.00 5 1
Політика / Світ
21.02.2023 1054
Еще материалы раздела «Світ»