НОВИНИ ДНЯ: Захоплення Вугледара навряд чи дасть росіянам особливу оперативну перевагу, - ISW  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Як приготувати куряче філе в соєвому соусі на сковороді  Що розлютило республіканців?: усе про розслідування візиту Зеленського та вимогу звільнити Маркарову  "Одягайтеся дуже тепло": синоптикиня Діденко попереджає про серйозне похолодання в Україні  Байден терміново збирає засідання “Рамштайну” на рівні лідерів  Як приготувати грецький соус дзадзикі: розповідає фудблогервсі новини дня
Бізнес
Економіка
20.02.2023 417

Україна готує новий інструмент для інвесторів

Представники України працюють з міжнародними партнерами — BlackRock та J.P. Morgan — над формуванням банку розвитку або фонду розвитку, які стануть першим локомотивом інвестицій у перші десятки-сотні проєктів і які допоможуть відкрити Україну для всього світового бізнесу.

Про це в інтерв’ю LIGA.net розповів заступник голови Офісу президента Ростислав Шурма.

"Цей інструмент на фінальній стадії, і в найближчі місяці він буде презентований сотням інвесторів зі всього світу та в Україні", – повідомив Шурма.

За його словами, фонд забезпечить прозорість і безпеку для десятків і сотень проєктів, і як частина пакетного рішення пропонуватимуться і проєкти з експортно-кредитними агентствами, і продукти страхування.

"Тобто є проєкт, який частково фінансуватиме цей фонд (розвитку — ред.). Крім того, що він даватиме певну інвестицію у конкретний проєкт у розмірі 10-20-30-40%, він даватиме ще і супутній продукт у вигляді купівлі обладнання та страхування військового ризику", – додав Шурма.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна готує новий інструмент для інвесторів 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
20.02.2023 417
Еще материалы раздела «Економіка»