<
НОВИНИ ДНЯ: Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі  Як приготувати відбивні з ідеальним щільним кляром  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомо  В Україні 16 травня переважно без опадів, вдень до +18°  В Києві стане тепліше: прогноз на 16 травня  Натяк на потепління: як зміниться погода в Україні 16 травня  Спочатку — дощі: в Україні прогнозують потепління до +22 градусіввсі новини дня
Політика
Європа
21.02.2023 633

За якої умови Україна може допомогти Молдові з Придністров'ям: відповідь Зеленського

Росія намагатиметься змінити владу в Молдові.

980d8246321ac0258542b79d36c0b7cb_21.02.23

Володимир Зеленський заявив, що Україна готова допомогти Молдові з Придністров’ям, якщо це невизнане утворення загрожуватиме територіальній цілісності нашої держави.

Про це пише Die Welt. Пише ТСН. 

Зеленський повідомив, що Україна попередила президентку Молдови про те, що РФ готує в цій країні провокації. У Кремлі давно мріяли про зміну влади у Молдові, проте оскільки Росія не має спільного кордону з цією державою, то перекидати окупантів агресорка могла б лише через аеропорт у Кишиневі.

"Тому вони повинні використовувати цей аеропорт і всі ресурси Придністров'я. Мая Санду ніколи не просила моєї допомоги, але дякувала за інформацію. Вона дуже добре знає нашу ситуацію. Україна завжди буде готова допомогти Молдові", - сказав президент Зеленський.

Нагадаємо, новий прем'єр-міністр Молдови Дорін Речан заявив, що Придністров'я необхідно демілітаризувати і вигнати звідти російський окупаційний контингент.

У РФ пригрозили молдовській владі після заяви нового прем’єр-міністра Доріна Речана. Москва заявила про те, що Молдові слід проявляти обережність у питанні про присутність російських військ у Придністров’ї.

Оценка материала:

5.00 / 2
За якої умови Україна може допомогти Молдові з Придністров'ям: відповідь Зеленського 5.00 5 2
Політика / Європа
21.02.2023 633
Еще материалы раздела «Європа»