<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Політика
Україна
21.02.2023 432

США із союзниками зібрали 700 танків для України, - Байден

Сполучені Штати Америки разом із союзниками зібрали для України 700 танків. Мова йде про вже надані й ті, які мають поставити.

Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна з посиланням на заяву президента США Джо Байден під час спільного брифінгу главою держави Володимиром Зеленським.

"Разом із союзниками ми зобов'язались надати Україні понад 700 танків, тисячі військових автомобілів, тисячу артилерійських систем, понад 2 млн артилерійських снарядів, понад 50 артилерійських систем далекого радіусу дії, протикорабельних і систем ППО", - сказав Байден.

Важливо! У мережі та деякими ЗМІ поширюється інформація про те, що американський лідер під час візиту до Києва нібито анонсував постачання Україні ще 700 танків. Однак, найімовірніше, що Байден узагальнив кількість переданих та обіцяних Україні танків різних класів.

Нагадаємо, сьогодні під час свого візиту в Київ президент США Джо Байден анонсував новий пакет військової допомоги на 500 млн доларів. В нього увійшли ракети до системи HIMARS, протитанкові ракетні комплекси JAVELIN, артилерійські боєприпаси, протитанкові системи та системи повітряного спостереження.

Оценка материала:

5.00 / 2
США із союзниками зібрали 700 танків для України, - Байден 5.00 5 2
Політика / Україна
21.02.2023 432
Еще материалы раздела «Україна»