<
НОВИНИ ДНЯ: "Любимо всіх": Епіфаній розповів, чи благословлятиме одностатеві пари  Як Кремль використовує РПЦ для війни проти України: ISW проаналізував події на Великдень  В Україні 7 травня пройдуть короткочасні дощі, вдень до +26°  "Києво-Печерська лавра звільняється від духовної окупації" – Епіфаній про УПЦ (МП)  Чому зростає ціна бензину і коли вона почне знижуватись  Дощі із грозами: синоптик розповіла, якою буде погода в Україні 7 травня  На окупованій території України ПЦУ стала підпільною церквою — Епіфанійвсі новини дня
Політика
Україна
22.02.2023 873

Резніков розповів, скільки Україні необхідно літаків для вдалого контрнаступу

Очікувано, що Україна готуються до нового контрнаступу.

Міністр оборони України Олексій Резніков розповів, що спершу Україна боротиметься за півсотні літаків. Пише ТСН. 

Про це пише "Бабель".

"Я б сказав так: чим більше дадуть, ми все заберемо. Літаки ж не літають по одному, все залежить від завдання", – сказав Резніков.

Він наголосив, що насамперед слід говорити про реалістичний план.

"Звісно, ми спершу боротимемося за пів сотні, а потім – за сотню. Реалістично, якби ми мали сотню літаків з різними можливостями виконання завдань – це був би непоганий кейс. І він реалістичний, бо кожна країна може дати 10 – 15 штук, і це не зменшить їхню обороноздатність",
– додав Резніков.

За словами міністра, Франція має свої винищувачі Mirage – покоління, аналогічне нашим МіГам. А ще вони зробили новий сучасний Rafale.

Голова МЗС України Дмитро Кулеба розповів, що на початку широкомасштабної війни українське командування сформувало список з 7 видів зброї, що потрібна для звільнення України від окупантів.

Водночас очільник дипломатії ЄС Жозеп Боррель заявив, якщо Китай надішле зброю Росії, для Європейського Союзу це означатиме перетин "червоної лінії".

Оценка материала:

5.00 / 2
Резніков розповів, скільки Україні необхідно літаків для вдалого контрнаступу 5.00 5 2
Політика / Україна
22.02.2023 873
Еще материалы раздела «Україна»