<
НОВИНИ ДНЯ: На Марсі сфотографували «шрам» завдовжки 600 км  У забороненій ОПЗЖ думають над створенням нової партії: що кажуть у Бойка  Зеленський відповів, чи запросять Путіна на наступний Саміт миру щодо України  Як приготувати смачний і поживний сендвіч на сніданок: рецепт з Instagram  Коли Собор архангела Гавриїла: історія свята, традиції  Чи відступить спека в Україні: синоптики дали детальний прогноз до кінця тижня  Не "Слуга народу": під яким брендом партія Зеленського може піти на виборивсі новини дня
Політика
Україна
23.02.2023 414

Повістки в Україні можуть видавати під відеозапис: що відомо

Співробітникам військкоматів хочуть видавати бодикамери.

4a91cffb7d8c109a738f6e62e43f11c9_23.02.23

Співробітники територіальних центрів комплектування отримають відеокамери для фіксації процесу вручення повісток для "об'єктивних оцінок конфліктів". Пише ТСН. 

Про це Радіо Свобода розповіла керівниця пресцентру ОК "Південь" Наталія Гуменюк.

"Кожна група споряджається. Ми над цим працюємо. Оскільки це не обов'язковий елемент, але розуміючи, що ось так можуть розвиватися події (одесита жорстко затримали біля зупинки громадського транспорту - Ред.), ми використовували це як спосіб застереження для того, щоб дійсно об'єктивно мати можливість оцінити всю ситуацію, якщо така виникла", - пояснила вона.

Коментуючи скандальне вручення повісток в Одесі, Гуменюк наголосила, що подібні випадки "не такі системні, як їх намагаються подати". Вона зауважила, що засуджує силовий спосіб вручення повісток.

За словами Гуменюк, іноді на вулицях порушників затримує група військових і поліцейських. Той, хто вчинив правопорушення, влаштовує провокації. Зокрема, демонстративно кричить про насильницьке вручення повістки. Усі ці випадки активно підхоплює російська пропаганда, додала вона.

Нагадаємо, одесі військові силоміць затримали та відвезли до службового приміщення чоловіка під час спроби вручити йому повістку. Це пояснили тим, що військовозобов’язаний ображав та принижував співробітників центру комплектування та соцпідтримки.

Оценка материала:

5.00 / 2
Повістки в Україні можуть видавати під відеозапис: що відомо 5.00 5 2
Політика / Україна
23.02.2023 414
Еще материалы раздела «Україна»