<
НОВИНИ ДНЯ: Байден може зняти свою кандидатуру з виборів: ЗМІ назвали заміну  Суди над Трампом: у чому звинувачують екс-президента та як це впливає на вибори  Фритата з кабачками: рецепт смачного сніданку  Данілов та інші: Росія оголосила у розшук низку колишніх українських топчиновників  Не розслабляйтесь. Птуха попередила, що в Україну йдуть заморозки, і назвала дні, коли температура буде найнижчою  В Україні прогнозують дощі із грозами та шквальний вітер  Контрнаступ: які проблеми мають вирішити ЗСУ, щоб підготуватисьвсі новини дня
Політика
Україна
22.02.2023 650

Вирішальні для війни бої триватимуть до кінця весни — Буданов

Наступ Росії, про який говорили раніше, вже розпочався, але основні бої, які матимуть переломне значення для війни, відбудуться у квітні-травні, вважає Керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов.

В інтерв’ю Forbes Україна він зазначив, що анонсований великий наступ Росії вже триває, хоча не для всіх це ясно. Водночас російські війська отримали  стратегічне завдання до 31 березня вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей.

«З середини й до кінця весни будуть вирішальні бої. Це переломний момент», - зазначив керівник ГУР.

При цьому Буданов висловив певність, що Росії не вдасться реалізувати свої цілі

Говорячи про наступний розвиток війни, він зазначив, що головна ціль ЗСУ – вийти на адмінкордони 1991 року, а «все інше вирішуватимемо потім».

«Це може означати закінчення війни, може означати не закінчення. Можна перевести війну в абсолютно інший формат, можна перейти до постійної оборонної операції. Гарний приклад – Ізраїль, який живе постійно в стані війни, проводить оборонну операцію по своїх кордонах. Вірогідніше за все, це приведе нас до вирішення внутрішніх проблем на окупованих територіях, які були раніше окуповані, це величезний блок питань», - зазначив Буданов та наголосив, що вихід на держкордон – це завершення першого етапу війни.

Оценка материала:

5.00 / 1
Вирішальні для війни бої триватимуть до кінця весни — Буданов 5.00 5 1
Політика / Україна
22.02.2023 650
Еще материалы раздела «Україна»