<
НОВИНИ ДНЯ: 5 липня в Україні буде спекотно і майже без опадів  В Україні з'явиться новий податок: які товари здорожчають  Гроші з картки на картку: НБУ не відмовився від планів обмеження p2p платежів  Скільки триватиме рекордна спека в Україні: прогноз синоптикині  Ердоган пропонував допомогу Путіну у припиненні війни, але йому відмовили  Зеленський про удари по НПЗ: світу боляче, що ми б'ємо по енергетиці РФ - зробіть так, щоб вона не била по нашій  Жоден "Кинджал" не досяг Києва з травня 2023 року, - Повітряні силивсі новини дня
Політика
Україна
23.02.2023 529

"Це абсолютно відкрита опція": Кулеба переконаний, що Україні зрештою дадуть винищувачі

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів, що постійно ведеться робота щодо побудови коаліції літаків.

c74aef4f0652b6223f48f58dbee3e580_23.02.23

Про це пише Укрінформ. Пише ТСН. 

“Ми постійно ведемо цю роботу з побудови авіакоаліції чи коаліції літаків як її називають. Дійсно, з огляду на складність технології та обслуговування літаків, то тут буде потрібне колективне рішення. Ще немає жодної країни яка б сказала так, але так само немає жодної країни, яка б сказала ні. Це абсолютно відкрита опція. Я думаю, що зрештою це питання буде вирішено позитивно, але з огляду на складність питання, технологічну складність питання ухвалення цього рішення займе певний час”, - зауважив він.

Кулеба розповів, як винищувачі можуть допомогти Україні.

“Винищувачі мають дві функції: перша функція - це бути складовою системи ППО та підсилювати системи протиповітряної оборони для перехоплення і знищення повітряних цілей і друга - для прикриття з повітря оборонних і наступальних дій наземних військ... Власне дві базові функції, і обидві нам дуже потрібні”, - зауважив він.

Міністр підкреслив на необхідності якнайшвидшого початку навчання українських пілотів.

“Якщо підготовка на танки це декілька тижнів, то підготовка на літак це мінімум декілька місяців”, - резюмував він.

Нагадаємо, раніше президент Польщі Анджей Дуда заявив, що винищувачі F-16 вимагають дуже серйозного обслуговування, тому "недостатньо просто відправити кілька літаків F-16 для України".

Оценка материала:

5.00 / 1
"Це абсолютно відкрита опція": Кулеба переконаний, що Україні зрештою дадуть винищувачі 5.00 5 1
Політика / Україна
23.02.2023 529
Еще материалы раздела «Україна»