<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Політика
Світ
23.02.2023 1114

Експосол США в РФ викрив цілі нападу Путіна на Україну і назвав спосіб зупинити війну

Путін не хоче переговорів, каже Салліван.

a3d46c471c855449819bc01ef42c80ce_23.02.23

Диктатор РФ Володимир Путін ще до повномасштабного вторгнення не був готовий і зацікавлений у переговорах з Україною. Такого бажання немає й зараз. Мета Путіна - усунення українського уряду. Пише ТСН. 

Про це заявив колишній посол США в Москві Джон Салліван в інтерв'ю BBC.

"Володимир Путін не був зацікавлений в переговорах ще до початку війни, і він як і раніше в них не зацікавлений", - сказав Джон Салліван.

За його словами, метою так званої "спеціальної військової операції", а фактично війни, було усунення уряду в Києві і знову ж таки так звана "демілітаризація" України, тобто по суті поневолення українського народу. І ціль Путіна відтоді не змінювалася.

Дипломат також вказав, що спроби вести переговори з російською стороною, щоб запобігти повномасштабній війні, не мали результату.

"Але з їхнього боку не було жодної реакції, вони лише повторювали завчені тези, це нагадувало якийсь фарс", - наголосив експосол.

На думку Саллівана, щоб зупинити війну в Україні, необхідно переконати Путіна в його програші. Але поки що диктатор переконаний, що здатний перемогти.

Нагадаємо, президент США Джо Байден у Києві 20 лютого попередив, що попереду важкі дні, тижні та роки. За його словами, мета Путіна - стерти Україну з карти, але диктатор РФ уже зазнає поразки, а Захід підтримуватиме Україну, скільки буде потрібно.

Також президент США Джо Байден сказав, що Україна вже домоглася успіху у війні, яку розв’язала Росія, попри всі очікування й надалі здобуватиме перемоги на полі битви.

Раніше радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк пояснив, що Кремль не зацікавлений у діалозі. За його словами, Росія розмовами про начебто готовність до мирних переговорів намагається відвернути увагу від мобілізації, накопичення сил та загальмувати передавання військової допомоги Україні.

Оценка материала:

5.00 / 3
Експосол США в РФ викрив цілі нападу Путіна на Україну і назвав спосіб зупинити війну 5.00 5 3
Політика / Світ
23.02.2023 1114
Еще материалы раздела «Світ»