<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
Політика
Світ
24.02.2023 417

Байден зустрічався у Варшаві з Санду через російську загрозу для Молдови

Під час свого візиту до Польщі 21 лютого президент США Джо Байден зустрівся з лідеркою Молдови Маєю Санду.

bf252920e604e6920eb433c54f948683_24.02.23

Президент США Джо Байден зустрівся з лідеркою Молдови Маєю Санду у Варшаві на тлі чуток про плани Росії дестабілізувати ситуацію в Молдові. Пише ТСН. 

Про це повідомляє Reuters.

"Президент Байден підтвердив рішучу підтримку США суверенітету та територіальної цілісності Молдови", - йдеться в заяві Білого дому під час зустрічі з президенткою Молдови Маєю Санду.

Під час зустрічі Байден наголосив на продовженні допомоги США, щоб "допомогти Молдові зміцнити її політичну та економічну стійкість, включно з її програмою демократичних реформ та енергетичною безпекою, а також усунути наслідки війни".

Варто зазначити, що раніше Санду заявила про розвіддані, які припускають, що Росія готує переворот, щоб скинути молдавську владу і посіяти хаос.

Крім того, новообраний прем'єр-міністр Молдови Дорін Речан пообіцяв дотримуватися проєвропейського курсу і заявив, що Придністров'я необхідно демілітаризувати і вигнати звідти російський окупаційний контингент. Після цього на адресу країни посипалися погрози.

Так, у Кремлі пригрозили молдовській владі і заявили, що країні варто проявляти обережність у питанні про присутність російських військ у Придністров’ї. З такою заявою виступив, зокрема, речник Кремля Дмитро Пєсков.

Оценка материала:

5.00 / 1
Байден зустрічався у Варшаві з Санду через російську загрозу для Молдови 5.00 5 1
Політика / Світ
24.02.2023 417
Еще материалы раздела «Світ»