<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
Політика
Україна
24.02.2023 348

Україна вимагає вільного доступу до судноплавства у Чорному морі, - Васьков

Блокуючи українські порти, Росія порушує міжнародні конвенції щодо судноплавства, тому Україна закликає міжнародну спільноту втрутитися і відновити вільний доступ українських кораблів до моря.

dscf8634_id84985_1300x867_7_650x410_24.02.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заступника міністра інфраструктури України Юрія Васькова в ефірі Aljazeera.

"Ми констатуємо, що через російське вторгнення Україна втратила доступ до своїх портів і не може експортувати свою продукцію морем. Це є грубим порушенням Міжнародної конвенції щодо міжнародного морського судноплавства, і ми апелюємо до Міжнародної морської організації ООН з вимогою відновити вільне суднопластво України у Чорному морі", - наголосив Васьков.

Він також повідомив, що наразі Україна та її міжнародні партнери, ООН та Туреччина, продовжують переговори щодо продовження дії "Зернової угоди".

Також пропонується затвердити строку дії угоди мінімум на рік, а не на 120 днів, як зараз, адже світовому ринку потрібен пролонгований горизонт планування.

Як відомо, раніше віце прем'єр-міністр з відновлення України - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков та міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба звернулися до міжнародної спільноти з закликом вплинути на Росію та розблокувати морське торгівельне судноплавство для України.

Оценка материала:

5.00 / 2
Україна вимагає вільного доступу до судноплавства у Чорному морі, - Васьков 5.00 5 2
Політика / Україна
24.02.2023 348
Еще материалы раздела «Україна»