<
НОВИНИ ДНЯ: Весна пішла на вихідний: частину України підморозить найближчими днями  Не восени. У Нідерландах повідомили деталі поставок F-16 в Україну  Часниковий соус "Айолі": після нього ви забудете про магазинний майонез  Синоптик розказала, яка погода чекає на українців у Провідну неділю  Австрійський Raiffeisen відмовився від угоди з Дерипаскою після тиску США  Глава Пентагону підтвердив, що США призупинили постачання боєприпасів до Ізраїлю  Антициклон Thomas мчить до України: синоптик розказала, як зміниться погодавсі новини дня
Політика
Україна
24.02.2023 656

Міноборони РФ намагається витіснити Пригожина і запускає так звані "добровольчі формування" – Генштаб

Міноборони РФ прагне повністю витіснити з інформаційного поля засновника ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина, аби "підібгати під себе" так звані "добровольчі формування".

7276498f147bf3e753301d70fb799b7c_24.02.23

Міністерство оборони Росії намагається витіснити засновника ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина з інформаційного поля та активізує альтернативні військові кампанії. Пише ТСН. 

Про це заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов на брифінгу 23 лютого.

"Міноборони РФ взагалі намагається витіснити Пригожина з інформаційного поля. На цьому тлі активізувались альтернативні приватні військові компанії, зокрема, афілійована з Федеральною службою безпеки РФ ПВК "Ястреб", - сказав він.

Своєю чергою, Пригожин відверто не згоден з втратою впливу та продовжує своє протистояння з Міністерством оборони РФ. Натомість військове керівництво РФ намагається встановити контроль над приватними військовими компаніями та іншими парамілітарними формуваннями.

Так, Міноборони РФ прагне повністю контролювати забезпечення "добровольчих формувань" озброєнням, військовою технікою та продовольством, а також у питанні надання медичної допомоги. До того ж, Кремль вже поширив діяльність військово-лікарської експертизи на так звані "добровольчі формування".

Нагадаємо, керівник українського ГУР Кирило Буданов розповів, що конфлікт між російським міністром оборони Сергієм Шойгу та олігархом, засновником ПВК "Вагнера" Євгеном Пригожиним грає на руку Україні. Ба більше - він наближає нашу перемогу.

Оценка материала:

5.00 / 2
Міноборони РФ намагається витіснити Пригожина і запускає так звані "добровольчі формування" – Генштаб 5.00 5 2
Політика / Україна
24.02.2023 656
Еще материалы раздела «Україна»