<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
23.02.2023 705

Цього року випускники шкіл складатимуть мультипредметний тест, – Шкарлет

Рада підтримала звільнення учнів 11 класів від складання державної підсумкової атестації (ДПА) у 2023 році, натомість запровадили національний мультипредметний тест (НМТ).

Про це повідомив у Telegram міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

“Верховна Рада підтримала урядовий законопроєкт, який визначає формат вступу у 2023 році. "За" проголосували 285 депутатів. Отже, учні 11-х класів звільняються від складання ДПА. Вступне випробування для здобуття вищої освіти проводитиметься у форматі НМТ", – йдеться у повідомленні.

Шкарлет додав, що мультипредметний тест включатиме завдання з трьох предметів. Два обов’язкові – українська мова і математика. На вибір вступника один предмет – історія України, іноземна мова, біологія, фізика або хімія.

"Надважливо, що тестування відбуватиметься протягом одного дня. Безпека була, є і буде на першому місці. Дякую депутатам ВРУ, освітянам, батькам та усім, хто долучився до обговорення і підтримав це важливе рішення", – зазначив міністр освіти.

Оценка материала:

5.00 / 1
Цього року випускники шкіл складатимуть мультипредметний тест, – Шкарлет 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
23.02.2023 705
Еще материалы раздела «Суспільство»