<
НОВИНИ ДНЯ: Чи довіряють українці офіційним повідомленням про війну: дані опитування  На вихідних в Україні дощитиме, на сході вдень до +22°  Коли у школах Києва продзвенить останній дзвоник: названа дата  Україна може почати отримувати кредитні кошти від США вже у другій половині 2024 року  Коли до України знову повернеться тепло: відповідь метеорологині  Кримському мосту приготуватися? Експерт назвав мету удару ЗСУ по Джанкою  Крига скресла: у США знову згадали про допомогу Україні – коли буде результатвсі новини дня
Політика
Світ
25.02.2023 613

Великий наступ армії Путіна: аналітик розповів, чи зможуть окупанти прорвати лінію фронту ЗСУ і піти в атаку

Аналітик впевнений, що росіяни не зможуть здійснити такий наступ, як рік тому - 24 лютого.

ffaec5b879f5e366b5cfd1e4747cb6a9_25.02.23

Австрійський військовий аналітик Том Купер вважаю, що російська армія не може вести бойові дії за тактикою, яку викорстовувала раніше. Якщо їм і вдається просунутися на фронті, то на дуже малу відстань. Пише ТСН. 

Про це західний аналітик сказав в ексклюзивному інтерв'ю для ICTV Факти.

"Вони більше не в змозі вести свій типовий стиль пробивання української лінії фронту, а потім заходити вглиб оперативного простору. За кілька годин чи днів вони не можуть здійснити наступ, який би, наприклад, проник на українські лінії фронту, на північ чи південь від Бахмута, а потім оточив би місто за 2-3 дні. Вони не можуть цього зробити, але можуть проводити багато глобальних операцій, у яких, скажімо так, переважає артилерія та піхота. Також вони не можуть рухатися зі швидкістю піхоти, яка становить 5 км/год. Вони, наприклад, минулими вихідними вийшли на українську лінію фронту на північ від Бахмута в районі Благодатного і досягли шосе М-03 на північ від міста, що ускладнило пересування ЗСУ. В цьому разі вони просунулися за один день. Це щось на зразок максимума, якого вони можуть досягти зараз", — зазначив військовий аналітик.

Наступ росіян на сході

Російські війська розпочали свій наступ на сході. Вони намагаються атакувати на п'яти напрямках. Втім, як повідомив секретар РНБО Олексій Данілов, російські окупанти не мають успіху з "великим наступом".

В американському Інституті війни наголошують, що головні зусилля російської армії зараз зосереджені на тому, щоб повністю захопити Луганську область та просуватися на захід до східної Харківської області й оточити північну частину Донецької області.

За оцінками начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України генерал-майора Кирила Буданова, зараз росіяни показують свій максимум. Він висловив упевненість у перемозі українських сил.

Оценка материала:

5.00 / 1
Великий наступ армії Путіна: аналітик розповів, чи зможуть окупанти прорвати лінію фронту ЗСУ і піти в атаку 5.00 5 1
Політика / Світ
25.02.2023 613
Еще материалы раздела «Світ»