<
НОВИНИ ДНЯ: Трампу загрожує увʼязнення через розголошення інформації про суд  Лукашенко тікає до Януковича?: диктатор звів нову "хату" у РФ, яку видно навіть з космосу  Укргідрометцентр прогнозує зміну погоди в Україні: до чого готуватись  Сильні заморозки скують Україну: названо три області, де буде найхолодніше  8 травня Україну накриє антициклон: що буде з погодою  Синоптики попереджають про заморозки  "Безвідповідальна риторика". Пентагон відреагував на майбутні ядерні навчання РФвсі новини дня
Політика
Світ
25.02.2023 553

Лукашенку більше не ввижається напад України "із чотирьох позицій"

Лукашенко "позитивно оцінює", що біля кордонів його країни немає ворожих військ, яких і не було ніколи.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко більше не бачить загрози з боку України. Він заявив, що не помічає концентрацію українських військ біля кордону РБ.

Про це Лукашенко сказав в інтерв'ю китайським ЗМІ, фрагменти якого опублікував телеграм-канал, наближений до його адміністрації. Пише ТСН. 

"Поки, як останні дні показали, ні з території Польщі, ні з території Литви, тим більше України, концентрації військ для того, щоб втягнути нас у війну, ми не помічаємо. Ми це позитивно оцінюємо", - заявив він, додавши, що "СВО", насправді, війна, в Україні була неминуча.

Нагадаємо, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що його армія долучиться до російської війни в разі прямого нападу на Білорусь. Президент Зеленський відреагував на заяву білоруського диктатора і застеріг його від такого вибору, нагадавши, що на владу Кремля після поразки у війні чекає трибунал і відшкодування.

Тим часом у новому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW) йдеться, що Росія може окупувати Білорусь. Аналітики попередили, що НАТО має серйозно підготуватися до можливого сценарію.

Оценка материала:

5.00 / 2
Лукашенку більше не ввижається напад України "із чотирьох позицій" 5.00 5 2
Політика / Світ
25.02.2023 553
Еще материалы раздела «Світ»