<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Політика
Європа
25.02.2023 1381

Ні вашим, ні нашим: Орбан заявив, що Росія не може перемогти, але її не можна заганяти в глухий кут

Він закликав до мирних переговорів.

9bcf87f24634e1be03c09325d0b24ebe_25.02.23

Угорський прем'єр-міністр Віктор Орбан, палкий прихильник глави Кремля, у роковини масштабного вторгнення агресорки Росії до України закликав до мирних переговорів. Пише ТСН. 

Про це голова уряду Угорщини написав у своєму Twitter.

Орбан наголошує, що "нам потрібні припинення вогню та мирні переговори". З його слів, "чим швидше, тим краще".

"Росія не може перемогти, тому що весь західний світ стоїть за Україну. Водночас, Росія є ядерною державою, а ядерну державу не можна заганяти в кут, тому що це може спровокувати ядерну війну", - написав Віктор Орбан.

Нагадаємо, Орбан відомий своїми скандальними заявами та навіть цинічними заявами щодо України та підтримкою Москви. Так, український президент Володимир Зеленський на саміт ЄС зробив спільне фото із лідерами країн-членів. У Мережі з'явилося відео, на якому європейські лідери гучно аплодували президенту. Всі, крім прем'єр-міністра Угорщини. Орбан стояв, опустивши руки.

Втім, опісля в Орбана заявили про приналежність до "табору миру". Держсекретар Угорщини з міжнародних зв’язків Золтан Ковач виклав фото рукостискань прем’єра країни та українського президента.

Оценка материала:

5.00 / 4
Ні вашим, ні нашим: Орбан заявив, що Росія не може перемогти, але її не можна заганяти в глухий кут 5.00 5 4
Політика / Європа
25.02.2023 1381
Еще материалы раздела «Європа»