<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
Політика
Світ
25.02.2023 728

У США озвучили умову, за якою можливі перемовини з Росією

У США вважають, що переговори з Москвою можливі лише за умов Києва.

db81a5a70d80014449c18a778d34d9c9_25.02.23

У США озвучили, що готові до переговорів з Росією. Однак лише на основі "формули миру". Пише ТСН. 

З такою заявою виступила заступниця Державного секретаря США з політичних справ Вікторія Нуланд.

За її словами, лише після того, як Росія врахує усі 10 пунктів "миру", які озвучив президент України Володимир Зеленський, перемовини зможуть відбутися.

"Українська сторона запропонувала план з досягнення миру з десяти пунктів. Росія ніяк не відреагувала на цей план. Якби мирні переговори почалися на основі формули справедливого миру, яку запропонували українці, звичайно, ми б це підтримали", - заявила заступник Державного секретаря США з політичних справ Вікторія Нуланд в інтерв'ю російському агентству ТАСС.

Нуланд переконана, що "якщо Росія припинить воювати, війна закінчиться, а якщо Україна припинить воювати, то закінчиться Україна".

Нагадаємо, Китай не буде пропонувати відверто проросійський сценарій врегулювання війни між РФ та Україною. В Пекіні готують "гібридний" план з урахуванням вимог обох сторін військового конфлікту.

Водночас в Офісі президента України вважають, що Росія розмовами про начебто готовність до мирних переговорів намагається відвернути увагу від мобілізації, накопичення сил та загальмувати передавання військової допомоги Україні.

Оценка материала:

5.00 / 2
У США озвучили умову, за якою можливі перемовини з Росією 5.00 5 2
Політика / Світ
25.02.2023 728
Еще материалы раздела «Світ»