<
НОВИНИ ДНЯ: Стало відомо, коли перші F-16 з пілотами з'являться в Україні  Захід "прорвало" з допомогою Україні: все про зброю на мільярди, далекобійні ракети, ППО та хто ще вагається  В Україні 28 квітня подекуди дощитиме, вдень до +25°  10 найпопулярніших університетів України, куди всі рвуться вступити  "Дорога іграшка": у Повітряних силах розповіли про "рідкісний російський літак" Су-57 РФ  Росія може “розвалитися”: Патрушев назвав причину  В Україні температура повітря підніметься до +25: де та коли буде найтеплішевсі новини дня
Політика
Україна
26.02.2023 488

Жданов оцінив, чи вистачить Україні танків для контрнаступу

Експерт зауважив, що рішення про збільшення постачань танків ще можуть ухвалити на саміті G7 та на наступному засіданні у форматі "Рамштайн" у березні.

Військовий експерт Олег Жданов запевнив, що Україні вистачить обіцяних їй західних танків для прориву оборони ворога та ведення контрнаступу. Пише ТСН. 

Про це він розповів в ефірі свого відеоблогу.

"Я думаю, що буде достатньо танків. Я сьогодні навіть навів слова Ллойда Остіна, що будуть танки, бойові машини піхоти і це дозволить вести маневрені наступи маневреними групами. І це все дозволить і прорвати оборону, і вести наступ", – сказав військовий експерт.

Він також висловив певність у тому, що на майбутній зустрічі G7 буде ухвалено рішення про збільшення об’ємів постачань до України військової допомоги.

"Тобто наступний "Рамштайн", який буде в середині березня, дасть, припустимо, ще 300 танків. Всього це буде 600. А потім – ще, припустимо, 300. І це буде 900. Хоча Байден казав про 700 танків, але там деякі аналітики сперечаються про те, що ці цифри, які назвав Байден, – це те, що вже поставлено за рік Україні. Неважливо. Сьогодні буде ще вирішуватися питання "Великої сімки" про збільшення постачань. Тому вистачить. Цього вистачить, аби прорвати оборону противника і розвивати наступ углиб його оборони", – наголосив Жданов.

Нагадаємо, 24 лютого до України прибули перші чотири танки Leopard 2. Їх із собою привіз прем'єр Польщі Матеуш Моравецький, який побував із візитом у Києві.

Моравецький анонсував, що Польща в лічені дні передасть Україні ще 60 своїх танків PT-91 Twardy.

Нещодавно президент США Джо Байден повідомив, що Вашингтон разом із союзниками зібрали для України 700 танків і тисячі бронемашин, 1000 артсистем і понад 2 млн артилерійських боєприпасів, понад 50 ракетних систем та засоби ППО.

Оценка материала:

5.00 / 1
Жданов оцінив, чи вистачить Україні танків для контрнаступу 5.00 5 1
Політика / Україна
26.02.2023 488
Еще материалы раздела «Україна»