<
НОВИНИ ДНЯ: Трампу загрожує увʼязнення через розголошення інформації про суд  Лукашенко тікає до Януковича?: диктатор звів нову "хату" у РФ, яку видно навіть з космосу  Укргідрометцентр прогнозує зміну погоди в Україні: до чого готуватись  Сильні заморозки скують Україну: названо три області, де буде найхолодніше  8 травня Україну накриє антициклон: що буде з погодою  Синоптики попереджають про заморозки  "Безвідповідальна риторика". Пентагон відреагував на майбутні ядерні навчання РФвсі новини дня
Політика
Світ
25.02.2023 593

“Мирний план” Китаю вигідний лише Росії, - Байден

Президент США Джо Байден заявив, що ідея Китаю вести переговори щодо результатів війни в Україні є нераціональною після оприлюднення Пекіном мирного плану щодо конфлікту.

Про це пише Reuters.

"(Президент Росії Володимир) Путін аплодує цьому, тож як це може бути добре? Я не бачу в плані нічого, що вказувало б на те, що є щось, що було б вигідно комусь, окрім Росії, якби китайський план дотримувався”, - сказав американський президент.

За його словами, ідея про те, що Китай буде вести переговори щодо результатів війни, яка є абсолютно несправедливою для України, просто нераціональна.

Зазначається, що план Китаю закликає обидві сторони погодитися на поступову деескалацію та застерігає від використання ядерної зброї.

План, викладений у документі міністерства закордонних справ, був значною мірою повторенням лінії Китаю після того, як Росія розпочала війну 24 лютого минулого року.

Крім того, Байден знову повторив, що наразі не надсилатиме F-16 в Україну.

Оценка материала:

5.00 / 2
“Мирний план” Китаю вигідний лише Росії, - Байден 5.00 5 2
Політика / Світ
25.02.2023 593
Еще материалы раздела «Світ»