<
НОВИНИ ДНЯ: Чи відступить спека в Україні: синоптики дали детальний прогноз до кінця тижня  Не "Слуга народу": під яким брендом партія Зеленського може піти на вибори  Як приготувати пухкі булочки для бургера: розповідає блогерка  "Небезпечна для здоров'я людей": синоптикиня попередила про аномальну спеку в липні  В Україні від 1 вересня може здорожчати вартість пального: у ВР схвалив законопроєкт  Вибори 202...5? та зміна Кабміну: що планують у Зеленського і де себе бачить опозиція  Україну накриє спека до +41°: синоптики назвали небезпечні дативсі новини дня
Політика
Європа
26.02.2023 425

ЄС ухвалив 10-й пакет санкцій проти Росії — Боррель

У суботу, 25 лютого, ЄС ухвалив 10-й пакет санкцій проти Росії.

ddb28bfc0d49f6e9f271a3a563393a48_26.02.23

До річниці повномасштабного вторгнення Росії до України Євросоюз ухвалив 10-й пакет санкцій, у якому до "чорного списку" додали 121 фізичну та юридичну особу. Пише ТСН. 

Про це повідомив глава європейської дипломатії Жозеп Боррель.

"Ухвалено 10-й пакет санкцій: 121 фізична та юридична особа внесена до списку, значні нові імпортно-експортні обмеження, заборона російських пропагандистських засобів масової інформації. Ми залишаємось єдиними у своїй рішучості завдати шкоди російській військовій машині", - написав Боррель у твітері.

Високий представник ЄС з закордонних справ і політики безпеки додав, що до санкційного списку потрапили ті, "хто відповідальний за депортацію та примусове усиновлення щонайменше 6 000 українських дітей".

"Це явне порушення міжнародного права, зокрема Женевської конвенції, про що я говорив учора (24 лютого - ред.) в Раді Безпеки ООН", - додав Боррель.

Нагадаємо, за словами президентки Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн, цей пакет стане "найжорсткішим, який коли-небудь запроваджував Європейський Союз".

До нового пакету обмежень для РФ увійдуть, зокрема, експортні заборони на €11 млрд. Йдеться про товари, які РФ не зможе замінити постачаннями з інших країн.

Крім того, буде обмежено експорт товарів подвійного призначення та передових технологій. Європейські обмеження торкнуться й Ірану, який так чи інакше допомагає РФ у її війні проти України.

Російська пропагандистська машина також постраждає. Крім того, будуть запроваджені заходи щодо запобігання обходу санкцій проти РФ.

Оценка материала:

5.00 / 1
ЄС ухвалив 10-й пакет санкцій проти Росії — Боррель 5.00 5 1
Політика / Європа
26.02.2023 425
Еще материалы раздела «Європа»