<
НОВИНИ ДНЯ: Як приготувати пухкі булочки для бургера: розповідає блогерка  "Небезпечна для здоров'я людей": синоптикиня попередила про аномальну спеку в липні  В Україні від 1 вересня може здорожчати вартість пального: у ВР схвалив законопроєкт  Вибори 202...5? та зміна Кабміну: що планують у Зеленського і де себе бачить опозиція  Україну накриє спека до +41°: синоптики назвали небезпечні дати  Опубліковано рейтинг найкращих вишів України 2024 року: хто увійшов до списку  Морські дрони СБУ змінили уявлення про війну на морі – зараз їх вивчають у НАТО: експертвсі новини дня
Політика
Європа
26.02.2023 512

Лукашенко оцінив ймовірність "провокацій" України у Придністров'ї

Диктатор каже, мовляв, українці не розв'яжуть "другий фронт".

a896e2979c612297392c791dbbfd2ac4_26.02.23

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив: не вірить, що Україна може влаштувати "провокацію" у Придністров'ї. Пише ТСН. 

Про це лідер правлячого режиму заявив в Раубичах, пише "Белта".

Лукашенко висловився, що Києву проблеми Придністров'я не потрібно. Втім, не згадати країни Заходу, без яких не минеться, псевдопрезидент не зміг.

"Це їм (Україні - Ред.) невигідно. Захід хотів би одним ударом вирішити проблему з Росією і в Придністров'ї закрити цю "сіру дірку", як вони кажуть, і об'єднати Молдову, запхати її до Румунії, або зробити прозахідною. Це їхня мета. Українцям це не треба. Я не вірю, що українці одуріють та розв'яжуть якийсь другий фронт", - сказав білоруський диктатор.

Нагадаємо, 24 лютого російське МЗС оприлюднило заяву, в якій засудило так звану "концентрацію українських військових сил на кордоні з Придністров'ям". Моква, оголосила, що використовуватиме будь-які засоби для захисту сепаратистської "республіки", яку було названо еквівалентною території Російської Федерації.

Напередодні, 23 лютого Міноборони РФ опублікувало заяву, що нібито Україна готує провокацію проти Придністров'я. Їх нібито здійснять підрозділи ЗСУ "із залученням націоналістичного формування "Азов".

Влада Молдови спростувала заяви Москви. Молдовські відомства співпрацюють з іноземними партнерами. Втім, у разі загрози для країни обіцяють проінформувати суспільство про це.

Оценка материала:

5.00 / 2
Лукашенко оцінив ймовірність "провокацій" України у Придністров'ї 5.00 5 2
Політика / Європа
26.02.2023 512
Еще материалы раздела «Європа»