<
НОВИНИ ДНЯ: Розпочинається найцікавіше: Кримському мосту невдовзі настане кінець  На Волині знайшли історичну пам’ятку часів Київської Русі  В Украине в понедельник, 6 мая, ожидается облачная погода. Местами возможны кратковременные дожди  В Україні потеплішає, але будуть грози: прогноз на початок тижня  Погода змінюється: в Україну йдуть дощі та грози  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 6 – 12 травня  В Україні тиждень почнеться з дощів, удень до +25°всі новини дня
Політика
Світ
26.02.2023 378

Навіть Лукашенко не вірить. У Білорусі оцінили ймовірність "провокацій" ЗСУ у Придністров'ї

Глава правлячого режиму Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що не вірить у намір України влаштувати "провокацію" у невизнаному Придністров'ї.

__gettyimages_1242076522_1_650x410_26.02.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Белта".

"Це їм невигідно. Захід хотів би одним ударом вирішити проблему з Росією і в Придністров'ї закрити цю "сіру дірку", як вони кажуть, і об'єднати Молдову, запхати її до Румунії або зробити прозахідною. Це їхня мета. Українцям це не треба. Я не вірю, що українці одуріють та розв'яжуть якийсь другий фронт", - сказав білоруський диктатор.

Нагадаємо, вранці 23 лютого в Росії нафантазували підготовку "вторгнення" ЗСУ у Придністров'ї. Пізніше там заявили, що ситуація несе пряму загрозу "російському миротворчому контингенту", який зараз перебуває в невизнаній Придністровській Молдавській Республіці.

До речі, раніше українська розвідка перехопила план РФ щодо дестабілізації політичної ситуації у Молдові.

Після цього президент Майя Санду заявила про те, що Росія хоче за допомогою людей з військовою підготовкою та опозиційних протестів змінити владу в країні.

Оценка материала:

5.00 / 1
Навіть Лукашенко не вірить. У Білорусі оцінили ймовірність "провокацій" ЗСУ у Придністров'ї 5.00 5 1
Політика / Світ
26.02.2023 378
Еще материалы раздела «Світ»