НОВИНИ ДНЯ: Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloomberg  В Києві очікуються сильні пориви вітру: містянам дали важливі поради  Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Українівсі новини дня
Політика
Україна
27.02.2023 2316

В уряді розглянули реформу військово-лікарської комісії: деталі

В Україні триває реформа роботи військово-лікарської комісії та медико-соціальної експертної комісії.

dscf5272_id86931_1300x867_6_650x410_27.02.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сторінку прем’єр-міністра Дениса Шмигаля.

"Довідки мають "ходити" за військовими, а не навпаки. Працюємо над тим, щоб прибрати зайву бюрократію та можливі зловживання з процесу проходження військово-лікарських комісій", - йдеться у повідомленні.

Шмигаль обговорив процес реформи на нараді з урядовцями, парламентарями, представниками Офісу президента та військовими. Експертна група спільно з Міноборони, МОЗ, Мінцифри, Мінветеранів представила свої напрацювання для розв’язання проблем у цій сфері.

"Наша мета - автоматизація та діджиталізація всіх процесів. Військові мають отримати належний та швидкий сервіс із відповідним рівнем обслуговування та поваги", - пояснив прем’єр-міністр.

Також він звернув увагу на отримання довідки про обставини поранення з військової частини. Цю послугу планують зробити в цифровому форматі, а також розглянуть можливість створення на базі кожного центру комплектування так званого "військового ЦНАПу". Уряд заявляє, що ця реформа стосується не лише військово-лікарської, але й медико-соціальної експертної комісії.

Раніше повідомлялось, що Міністерство оборони України планує удосконалити роботу військово-лікарських комісій та шлях пораненого воїна. Для цього буде розроблено п'ять основних напрямків модернізації.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що команда Мінцифри разом з Міноборони, МОЗ, Мінветеранів, Мінсоцполітики розробили план з цифровізації військово-лікарської комісії.

Оценка материала:

5.00 / 5
В уряді розглянули реформу військово-лікарської комісії: деталі 5.00 5 5
Політика / Україна
27.02.2023 2316
Еще материалы раздела «Україна»