<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Політика
Україна
28.02.2023 705

Арестович опублікував секретне відео, як Росія масово заводила під Київ ешелони військ

Росія 26 лютого 2022 року продовжила перекидати свої колони на територію України.

7c864e8b1b4f0bb14cb948c636dab3b0_28.02.23

Колишній радник Офісу президента, військовий оглядач Олексій Арестович опублікував секретне відео, як Росія перекидала під Київ ешелони своїх військ. Пише ТСН. 

Про це він написав на своєму телеграм-каналі.

На відео, яке опублікував Арестович, видно, як ймовірно одним із сіл на Київщині рухається величезна колона російської техніки. Кадри знімали вочевидь місцеві жителі.

Військовий оглядач зазначив, що події на відео відбувались 26 лютого 2022 року.

"Добрий" ранок 26 лютого 2022. Росіяни почали масово заводити під Київ другий ешелон своїх військ. Колона із 300 машин не вважалася серйозною, повідомлення сипалися про 500, 600 і по 1200 - кілька разів", - зауважив Арестович.

Також Арестович опублікував кадри знищення російської колони.

Війна Росії проти України

24 лютого Росія почала повномасштабне вторгнення на територію України. Тоді окупаційна армія мала на меті захопити Київ, змінити в Україні законну владу та встановити свій маріонетковий режим.

Одні з найжорстокіших боїв були на півночі України, зокрема у Київській та Чернігівській областях. Окупанти намагались оточити столицю України та закидали на Київ колони техніки, які знищували захисники України.

Росіяни зазнали поразки на півночі України та відійшли від столиці, залишивши по собі багато вбитих цивільних українців. Зокрема відома трагедія у Бучі, де росіяни посеред вулиці розстрілювали українців.

Оценка материала:

5.00 / 2
Арестович опублікував секретне відео, як Росія масово заводила під Київ ешелони військ 5.00 5 2
Політика / Україна
28.02.2023 705
Еще материалы раздела «Україна»