<
НОВИНИ ДНЯ: Українським водіям "світять" нові штрафи – за що можуть покарати та яка сума  Українців попередили про погіршення погодних умов – подекуди град і шквали  Відстрочка від мобілізації через інвалідність батьків: як оформити  Чи готовий Путін до переговорів цього року: Пристайко про плани диктатора  Демократи закликали Пентагон навчити більше українських пілотів на F-16, - Politico  Україну накрила аномальна спека: синоптики шокували прогнозом  Родина Байдена закликала його залишитися у передвиборчих перегонах, - CNNвсі новини дня
Політика
Росія
27.02.2023 495

ЦРУ про вторгнення Путіна: він ділився планами з 3-4 особами і це відіграло роль

Про підготовку російського диктатора Володимира Путіна до повномасштабного вторгнення в Україну знали лише три-чотири особи з його оточення. Що й стало однією з його помилок.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву директора Центрального розвідувального управління США Вільяма Бернса в інтерв'ю CBC News.

"Роками, особливо останніми роками, я спостерігав, як Путін звужував коло своїх радників, і це було коло, у якому він цінував лояльність, а не компетентність", - сказав Бернс.

За його словами, це була група людей, яка, як правило, говорила йому те, що він хотів почути, і - або принаймні за ці роки зрозуміла, що сумніватися в його судженнях "не для підвищення кар’єри".

"І тому, на мою думку, це була одна з найглибших вад у прийнятті рішень у Росії безпосередньо перед війною, оскільки таке тісне коло людей підкріплювало глибоко помилкові припущення один одного", - вважає Бернс.

Він розповів, восени 2021 року Путін зрозумів, що стратегічне вікно можливостей для Росії закривається, а окупація України потрібна йому для того, щоб він запам'ятався як так званий "великий полководець".

"Він (Путін - ред.) вірив, що Україна слабка і розділена, він думав, що Захід відволікся, і він думав, що модернізував російську армію до такого рівня, коли вона була здатна на швидку, рішучу перемогу. Звичайно, виявилося, що кожне з цих припущень було глибоко хибним", - підсумував Бернс.

Оценка материала:

5.00 / 2
ЦРУ про вторгнення Путіна: він ділився планами з 3-4 особами і це відіграло роль 5.00 5 2
Політика / Росія
27.02.2023 495
Еще материалы раздела «Росія»