<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Політика
Україна
28.02.2023 2807

Добровільна мобілізація: у МВС розповіли, як готують українців у "Гвардії наступу"

Спочатку на навчання та тренування відбуде "кістяк" бригад, а згодом до них приєднаються новобранці.

03930f0c803fa5d7a9c39214239a522a_28.02.23

Підготовка бійців восьми нових бригад "Гвардії наступу", яка формується, триватиме від 2-х до 4-х місяців. Пише ТСН. 

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

За його словами, спочатку на навчання та тренування відбуде "кістяк" бригад, тобто діючі військовослужбовці та працівники системи МВС, які вже мають досвід служби, зокрема й бойовий досвід. Згодом до них поступово приєднуватимуться нові бійці – з числа добровольців, відібраних під час рекрутингової кампанії до бригад "Гвардії наступу", що триває.

Паралельно триватиме процес матеріально-технічного й майнового комплектування, а також фінансового забезпечення нових бригад, їх логістики та решти систем забезпечення й підтримки.

"Ми маємо вчасно заправити техніку, вчасно її зремонтувати. Це великий процес, який триває паралельно з формуванням бригад. Ми розуміємо, що сам військовий не має думати ні про що [інше], як посилити свої навички, про свій професійний рівень і про дії на полі бою, щоб уберегти один одного, щоб виконати бойову задачу. Все інше мають забезпечити люди, які в тому числі сидять в кабінетах", – відзначив Клименко.

Нагадаємо, що на початку лютого в МВС почали формувати вісім штурмових бригад "Гвардія наступу".  У МВС розповіли, що українці дуже активно подають заявки на вступ до штурмових бригад "Гвардії наступу". Набір відкритий і для чоловіків, і для жінок.

Військовий експерт Ігор Романенко припустив, що ці бригади почнуть застосовувати на полі бою, коли ЗСУ успішно виконають стратегічну оборонну операцію.

Оценка материала:

5.00 / 4
Добровільна мобілізація: у МВС розповіли, як готують українців у "Гвардії наступу" 5.00 5 4
Політика / Україна
28.02.2023 2807
Еще материалы раздела «Україна»