<
НОВИНИ ДНЯ: Українців попередили про погіршення погодних умов – подекуди град і шквали  Відстрочка від мобілізації через інвалідність батьків: як оформити  Чи готовий Путін до переговорів цього року: Пристайко про плани диктатора  Демократи закликали Пентагон навчити більше українських пілотів на F-16, - Politico  Україну накрила аномальна спека: синоптики шокували прогнозом  Родина Байдена закликала його залишитися у передвиборчих перегонах, - CNN  Вчені виявили іншопланетне життя у Сонячній системівсі новини дня
Політика
Європа
28.02.2023 460

Болгарія відновить виробництво радянських снарядів для українських військових – NYT

У Болгарії запускають завод, який простоював 35 років.

0c8b58ae4c1b24a973f7584c266d0c18_28.02.23

Болгарія запустить виробництво радянських снарядів для Збройних сил України на заводі "Терем" (місто Костенц), який простоював 35 років, від 1988-го. Пише ТСН. 

Про це повідомляє The New York Times.

Для українських військових постачатимуть 122-міліметрові снаряди.

Як пише видання, старт виробництва боєприпасів на заводі "Терем" став приємною новиною для жителів Костенец, адже це означає збільшення робочих місць.

Також повідомляється, що снарядний завод у місті Сопот перейшов на 6-денний робочий тиждень, щоб задовольняти потреби України у БК.

Видання додає, що фінансувати виробництво може уряд Болгарії, або інвестиції країн Заходу.

Позиція Болгарії щодо війни в Україні

Президент Болгарії Румен Радєв заявив, що відправлення зброї до України схоже на "гасіння пожежі бензином". Також він закликав до миру між Україною та РФ.

Румен Радєв виступав проти надання Україні військово-технічної допомоги. Політик розкритикував депутатів Народних зборів, які підтримують надання Україні допомоги.

Болгарський президент також заявив, що не підтримає ядерні санкції проти Росії.

Міністр оборони Болгарії Дімітар Стоянов заявив, що країна не надасть боєприпаси Україні на прохання Олексія Резнікова через недостатню кількість.

Оценка материала:

5.00 / 1
Болгарія відновить виробництво радянських снарядів для українських військових – NYT 5.00 5 1
Політика / Європа
28.02.2023 460
Еще материалы раздела «Європа»