<
НОВИНИ ДНЯ: "Стратегічно необґрунтований крок": дипломат Брайза про критику Білого дому щодо ударів по НПЗ в РФ  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідь  Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травня  На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОП  Дефіциту ATACMS не буде: чи це правда і скільки таких ракет є у СШАвсі новини дня
Політика
Світ
28.02.2023 449

Японія вимагає від Росії повернути північні території - посол України

Позиція та риторика Японії дуже змінилися за рік повномасштабного вторгнення Росії до України. Вже офіційно на рівні уряду Японія закликає Росію повернути їй свої північні території.

508795af8a505f4ba513b5d9e52ea8c2_28.02.23

В грудні минулого року відбулася зміна та перегляд стратегії національної безпеки й оборонних планів, які фактично вперше від часів Другої світової війни кардинально змінили позицію Японії.

Про це в інтерв’ю ТСН.ua розповів надзвичайний та повноважний посол України в Японії Сергій Корсунський.

“Перш за все збільшується дуже різко військовий бюджет, і Японія через кілька років вийде на третє місце в світі по витратах на оборону. По-друге, буде здійснюватися переозброєння надсучасними ракетами, можливо, літаками. Тобто йдеться про концептуальні зміни у структурі сил самооборони. По-третє, Японія заявила про те, що вона лишає за собою можливість превентивного удару. Такого ніколи не було”, - розповів Сергій Корсунський.

Також він додав, що поки що не йдеться про скасування мирної Конституції, про постачанння зброї іншим країнам. Проте відчувається, що в Японії дуже стурбовані тим, що відбувається.

“Протягом минулого року 89 пусків ракет, які проводили в Північній Кореї. Всім зрозуміло, що це з подачі Росії. Все це призвело до того, що Японія була вимушена сказати, що настав час переглядати виключно мирну позицію стосовно Росії, тому що скільки не кажи слово “мир” - мир не наступить”, - підкреслив посол.

Нагадаємо, що японський уряд до річниці російського вторгнення розширив списки санкцій та запровадив нові експортно-імпортні обмеження.

Оценка материала:

5.00 / 1
Японія вимагає від Росії повернути північні території - посол України 5.00 5 1
Політика / Світ
28.02.2023 449
Еще материалы раздела «Світ»