<
НОВИНИ ДНЯ: Тепло, хмарність та подекуди грози: прогноз погоди на 29 квітня  Мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята: на які зміни чекати у травні  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 29 квітня – 5 травня  Що зірки нам пророкують: гороскоп на 29 квітня-5 травня 2024 року  Дощі та грози, але не всюди. Синоптики розповіли про погоду на 29 квітня  В Україні заблокували понад 2500 сайтів онлайн-казино, - Офіс генпрокурора  В Україні від 1 травня набувають чинності важливі зміни до ПДР: що треба знати водіямвсі новини дня
Політика
Росія
01.03.2023 766

Банки РФ значно применшують вплив санкцій, які нещодавно проти них запровадили, - Reuters

Російські банки та політики значно применшують вплив санкцій, які нещодавно запровадили проти російських кредиторів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Сполучені Штати та Великобританія минулого тижня додали кілька російських банків до списку санкцій, а Європейський союз відключив ще кілька банків із глобальної системи оплати SWIFT.

"Ті, хто потрапив під санкції минулого тижня, відреагували значною мірою спокійно: деякі кажуть, що порушення будуть обмеженими, а інші обмежують операції з іноземною валютою або припиняють торгівлю євро на брокерських рахунках", - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що за останній рік проведено велику роботу зі зниження операційних ризиків та створення резервів. Санкції в основному завдали збитків росіянам, які бажають виїхати за кордон або мати іноземну валюту. Обмеження на платежі в іноземній валюті позбавили найбільших банків другого рівня конкурентної переваги перед великими державними банками.

"У майбутньому це може порушити питання про добровільну та примусову консолідацію сектору", - додали наостанок.

Нагадаємо, що у суботу, 25 лютого, Європейський Союз запровадив санкції проти трьох приватних банків Росії.

У п'ятницю, 24 лютого, Сполучені Штати Америки запровадили новий пакет санкцій проти РФ. Під обмеження потрапили мінімум 10 банків.

Оценка материала:

5.00 / 1
Банки РФ значно применшують вплив санкцій, які нещодавно проти них запровадили, - Reuters 5.00 5 1
Політика / Росія
01.03.2023 766
Еще материалы раздела «Росія»