<
НОВИНИ ДНЯ: Перемога Путіна – невигідна: Портников розповів про плани Китаю щодо війни в Україні  Мобілізація в Україні. З 18 липня повістки почнуть розсилати поштою  Годжес назвав можливі цілі військ НАТО в Україні  Як приготувати пухкі булочки на сковороді: найкращий рецепт за 5 хвилин без духовки  Саміт миру у Швейцарії: Зеленський назвав три важливі пункти, які мають узгодити країни  Перша спека і дощі: в Україну нарешті йде справжнє тепло  21 травня по всій Україні стане ще теплішевсі новини дня
Політика
Україна
01.03.2023 1247

Росія модернізує ракети, щоб обходити ППО України: як це працює

Росія почала впроваджувати нові деталі під час виробництва ракет та удосконалювати їх спеціальними пастками. Таким чином росіяни намагаються обминати протиповітряну оборону України.

1___6083_650x410_01.03.23

Про це у коментарі РБК-Україна розповів авіаційний експерт Валерій Романенко.

Так, в одній з Х-101, випущеної 10 лютого, наші військові виявили блок з пастками. Коли така ракета, у момент атаки, фіксує станцію радіолокації при наших зенітно-ракетних комплексах, цей блок автоматично відстрілює хибні цілі - диполя. Вони створюють перешкоди для радарів.

"У ракети є сигналізатор, якщо вона вловила сигнал радіатора, що опромінює - вона відстрілює 2-3 пастки, які утворюють хмару. І за цією завісою її кілька хвилин не видно. Далі вона пролетіла і вилетіла з зони огляду радара - ППО її втратила, наступний радар її знову знаходить", - пояснив експерт.

Романенко зазначив, що ця модернізація ускладнила відстеження ракет. Можна припустити, що інформація про фальш-цілі під час обстрілу 16 лютого - це якраз результат роботи блоків з пастками.

За даними Міноборони, оновлені ракети противник почав використовувати з кінця 2022 року.

Нагадаємо, у січні Росія випустила по Україні ракету Х-55 з імітатором ядерної бойової частини. Її збили на підльоті до Києва.

Оценка материала:

5.00 / 2
Росія модернізує ракети, щоб обходити ППО України: як це працює 5.00 5 2
Політика / Україна
01.03.2023 1247
Еще материалы раздела «Україна»