<
НОВИНИ ДНЯ: "Небезпечна для здоров'я людей": синоптикиня попередила про аномальну спеку в липні  В Україні від 1 вересня може здорожчати вартість пального: у ВР схвалив законопроєкт  Вибори 202...5? та зміна Кабміну: що планують у Зеленського і де себе бачить опозиція  Україну накриє спека до +41°: синоптики назвали небезпечні дати  Опубліковано рейтинг найкращих вишів України 2024 року: хто увійшов до списку  Морські дрони СБУ змінили уявлення про війну на морі – зараз їх вивчають у НАТО: експерт  У Раді назвали кількість чоловіків від 25 до 60 років та чисельність заброньованихвсі новини дня
Політика
Європа
01.03.2023 633

Авіаперевізник Wizz Air призупиняє рейси до Молдови: ЗМІ назвали причини

Схожа ситуація була і в Україні напередодні повномасштабної війни Росії.

d9bc55952fe66bcbff0b658e88e8f08f_01.03.23

Угорський авіаперевізник Wizz Air від 14 березня призупиняє рейси до Молдови. Це нібито пов'язано з безпековими питаннями. Пише ТСН. 

Про це пише Televiziunea Română з посиланням на пресреліз перевізника.

Авіаперевізник нібито побоюється щодо безпеки в Молдові через "останні події в країні". А тому там нібито вирішили від 14 березня призупинити усі рейси до Кишинева.

"Wizz Air уважно стежила за ситуацією з безпекою в Молдові та постійно контактувала з різними місцевими та міжнародними органами влади та агентствами, щоб забезпечити найвищий рівень безпеки та безпеки операцій. Безпека пасажирів і екіпажу залишається пріоритетом номер один для Wizz Air, і в результаті нещодавніх подій у Молдові та високого, але не безпосереднього ризику в повітряному просторі країни Wizz Air прийняв важке, але відповідальне рішення призупинити всі рейси до Кишинева від 14 березня", – йдеться в пресрелізі Wizz Air.

Пасажирам, які придбали квитки, пообіцяли компенсувати їхню вартість та запропонувати альтернативні рейси з сусідніх держав.

Ці дані також підтвердили в Органі цивільної авіації. Подробиць поки немає.

Російська загроза для Молдови

Зазначимо, що перед повномасштабним вторгненням Росії на територію України багато авіаперевізників також скасували рейси до нашої держави.

Напередодні українська влада передала Молдові дані про те, що Росія готується дестабілізувати ситуацію в цій державі: захопити аеропорт у Кишиневі та почати наступ з невизнаного Придністров'я.

Натомість окупаційне Міноборони РФ заявляє, що нібито саме "Україна готує агресію проти фейкового Придністров'я". Раніше президент Зеленський заявляв, що Україна готова допомогти Молдові з Придністров’ям, якщо це невизнане утворення загрожуватиме територіальній цілісності нашої держави.

Оценка материала:

5.00 / 2
Авіаперевізник Wizz Air призупиняє рейси до Молдови: ЗМІ назвали причини 5.00 5 2
Політика / Європа
01.03.2023 633
Еще материалы раздела «Європа»