<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Політика
Україна
02.03.2023 9948

Арестович пояснив, як йому вдалося виїхати за кордон

Колишній радник Офісу президента каже, що доволі часто їздить за кордон.

Після того, як в соцмережах українці почали жваво обговорювати нещодавню поїздку ексрадника Офісу президента Олексія Арестовича за кордон під час війни, він пояснив, на яких підставах та з якої причини це зробив.

Подробиці Олексій Арестович розповів в коментарі для ТСН.ua.

"Я законослухняний громадянин і, зрозуміло, виїхав із країни на законних підставах. Виїжджаю доволі часто, це зазвичай на декілька днів, по справах, - повідомив нам Арестович. - Як правило, вдається привозити за підсумками поїздок хороші новини для України. Ті, хто хайпує, насправді, чудово знає, що є певні категорії людей та обставини, під які випускають. Це і журналісти, і волонтери, і люди на певні заходи з бізнесу, а хтось і за обов'язком служби. У кожному окремому випадку я маю тверді підстави для виїзду, як і ще більш тверді підстави для швидкого повернення додому. Виїзди ніколи не приховую. Частина моєї роботи - контрпропаганда російській пропаганді для європейської та світової аудиторії. Цього разу я, зокрема, спілкувався з проукраїнськими лобістами в італійському суспільстві, дав декілька інтервʼю італійським медіа. Публічна дипломатія - дуже потужний інструмент. Ми маємо зробити все, щоб Україна перемогла в цій війні".

До цього Арестович додав наступне: "Я завжди їжджу на офіційне запрошення іноземною стороною, а не тому, що мені так захотілося".

За словами Арестовича, він вже повернувся з Італії до України.

Нагадаємо, під час воєнного стану в Україні чоловікам від 18 до 60 років заборонено виїжджати за кордон. Утім, є низка виключень. Приміром, якщо чоловік виховує трьох дітей до 18 років, він може вільно пересуватися за межі країни.

Крім того, виїхати за кордон можуть посадові особи у службове відрядження.

Оценка материала:

3.60 / 5
Арестович пояснив, як йому вдалося виїхати за кордон 3.60 5 5
Політика / Україна
02.03.2023 9948
Еще материалы раздела «Україна»