<
НОВИНИ ДНЯ: Маринади для шашлику: як швидко зробити м'ясо смачним та м'яким  Британська розвідка оцінила вплив перестановок у Кремлі на перебіг війни  Погода з сюрпризом — народний синоптик Діденко розповіла, де очікувати сильних дощів  "Піхота зробила все можливе": DeepState – про скандал зі 125-ю бригадою  Рецепт карі з курячим філе та болгарським перцем  На вихідних в Україні стане ще тепліше, але прийдуть дощі та грози  Оновлення даних у ЦНАП: коли у Києві запрацює послугавсі новини дня
Політика
Україна
02.03.2023 484

Битва за Бахмут: відступати з міста немає необхідності - речник ЗСУ

Збройні Сили України поки що не залишатимуть Бахмут, росіяни не можуть оточити місто та зазнають величезних втрат.

e4c3d3439376eba5820a5022eb0ee8df_02.03.23

Речник Східного угруповання військ Сергій Череватий заявив, що командування не ухвалювало рішення про відведення військ із міста Бахмута, яке несамовито штурмують найдосвідченіші найманці ПВК “Вагнера”. Пише ТСН. 

Про це з посиланням на його коментар повідомляє CNN.

"Лише командування бачить, наскільки в даній ситуації є така необхідність. І тоді відповідне рішення ухвалюється на засіданні штабу. Можу сказати, що такого рішення зараз немає", — сказав Череватий.

За його словами, якщо загроза особовому складу буде більшою, ніж необхідність утримання території, то відведення військ відбудеться організовано і без паніки.

Окрім того, речник Східного угруповання Сил оборони зазначив, що Бахмут штурмують найдосвідченіші найманці так званої “групи Вагнера”, які воювали у Сирії, Лівії та інших “гарячих точках”.

“Ворог кинув в атаку найбільш підготовлені підрозділи Вагнера”, – наголосив він.

За інформацією Сергія Череватого, на Бахмутському напрямку ворог здійснив за добу 209 обстрілів із застосуванням гарматної артилерії та реактивних систем залпового вогню, з них 85 — безпосередньо в районі незламного міста. Окрім того, на цій ділянці фронту відбулося 57 бойових зіткнень, з яких 25 — в районі самого Бахмута. Окупанти також завдали один авіаудар.

Під час боїв окупанти несуть величезні втрати.

“Ми завдаємо величезних втрат [ворогу]. Цією героїчною боротьбою захисники Бахмутського фронту знекровлюють ворога, послаблюють його, готують плацдарм для резервів, які потім підуть і викинуть ворога з нашої території”, – сказав Череватий, додавши, що ворогу не вдається прорвати оборону, зайти в тил і оточити захисників міста.

Нагадаємо, у Бахмуті на Донеччині щодня тривають активні бойові дії, у місті все ще залишаються близько 4500 мирних жителів, серед них – 48 дітей.

Оценка материала:

5.00 / 1
Битва за Бахмут: відступати з міста немає необхідності - речник ЗСУ 5.00 5 1
Політика / Україна
02.03.2023 484
Еще материалы раздела «Україна»