<
НОВИНИ ДНЯ: Як отримати компенсацію за генератори для будинку: пояснення КМДА  В ISW роз'яснили, що змусить Путіна зупинити війну проти України  Як приготувати смачне печиво з какао  Якого числа Яблучний, Медовий та Горіховий Спаси 2024 року: запишіть собі нові дати святкування  У вівторок Україну розжарить до +36°: де буде найспекотніше  Як Росію примусять заплатити за війну – The New York Times  Як приготувати вишневий клафутівсі новини дня
Політика
Європа
02.03.2023 363

Виведення військ РФ з Придністров'я залежить від успіхів України на полі бою, - посол

Виведення російських військ з невизнаного Придністров'я залежить від декількох факторів, зокрема і від успіхів України на полі бою.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на посла Молдови в Україні Валеріу Ківерь в інтерв'ю "Суспільному".

На його думку, придністровський конфлікт має бути вирішено шляхом переговорів.

"Наразі це більше політичні декларації та бажання привернути увагу до ситуації в регіоні, яка є не зовсім спокійною", - зазначив він.

Водночас дипломат наголошує, що вирішення питання залежить від багатьох факторів, серед яких і успіхи українських військ на полі бою.

"Завдяки мужності України ми можемо сподіватися, що цей процес піде досить швидко в найближчому майбутньому", - заявив Ківерь.

Нагадаємо, раніше Росія заявила, що Україна нібито готує провокації у невизнаному Придністров'ї. Проте Молдова спростувала звинувачення і заявила, що контролює ситуацію.

Сьогодні МЗС Росії зробило нову заяву про нібито підготовку Україною "провокацій з використання радіоактивних речовин". У Молдові ж спростували вигадки представниці російського МЗС Марії Захарової та заспокоїли громадян.

Оценка материала:

5.00 / 1
Виведення військ РФ з Придністров'я залежить від успіхів України на полі бою, - посол 5.00 5 1
Політика / Європа
02.03.2023 363
Еще материалы раздела «Європа»