<
НОВИНИ ДНЯ: Перемога Путіна – невигідна: Портников розповів про плани Китаю щодо війни в Україні  Мобілізація в Україні. З 18 липня повістки почнуть розсилати поштою  Годжес назвав можливі цілі військ НАТО в Україні  Як приготувати пухкі булочки на сковороді: найкращий рецепт за 5 хвилин без духовки  Саміт миру у Швейцарії: Зеленський назвав три важливі пункти, які мають узгодити країни  Перша спека і дощі: в Україну нарешті йде справжнє тепло  21 травня по всій Україні стане ще теплішевсі новини дня
Політика
Україна
03.03.2023 795

Новий Ан-225 буде створено на базі недобудованого брата-близнюка "Мрії"

За рік після знищення “Мрії” конструктори "Антонова" розсекретили, що відбудований літак стане ще більш рекордним

7c7571c0eb9c5cd780c6f926e303e287_03.03.23

Новій «Мрії» бути, адже авіаконструктори ДП «Антонов» уже над цим працюють, а поки триває демонтаж фюзеляжу зруйнованого літака.

В "Об'єднаному марафоні" у слоті ТСН генеральний конструктор ДП "Антонов" Владислав Власик повідомив, що наразі фахівці шукають уцілілі деталі та елементи конструкції, щоби використати їх у новому літаку.

Новий Ан-225, який буде створено на базі недобудованого брата-близнюка "Мрії", зовні майже не відрізнятиметься від зруйнованої «Мрії», кажуть конструктори, а от усередині це буде геть новий літак із найсучаснішим обладнанням.

Нова «Мрія» буде ще потужнішою, легшою за попередню мінімум на 10 тонн, а це означає, що судно братиме на борт іще більше вантажу і летітиме ще довше і ще далі. “Наразі йде стадія проєктування, наразі вже сформували попередній технічний вигляд оновленого літака. Ми розуміємо, що літак Ан-225 повинен бути модернізований, тобто відновлювати його в такому стані, в якому він був, це недоцільно і недоречно”, - зазначив Владислав Власик.

Відбудувати Ан-225 коштуватиме дуже дорого, але гроші вже готові давати міжнародні донори. “Відбудова “Мрії” – це і є відбудова країни. Щойно “Мрію” буде відбудовано ми можемо сказати, що українська авіаційна промисловість та й взагалі потужність України – відбудовані. Ось вона “Мрія” – ось вона відбудована знову”, - додає генеральний конструктор ДП "Антонов".

Рівно рік тому, 27 лютого, російські десантники в Гостомелі підпалили нашу славетну "Мрію" - літак Ан-225. Тоді в Мережу потрапив фрагмент відео з охопленим вогнем літаком, але впродовж місяця ніхто не знав, у якому він стані. Аж допоки до Гостомеля не пробрався кореспондент ТСН Олександр Загородний із командиром "Мрії" Дмитром Антоновим. Вони зняли приголомшливі кадри, близько десятка унікальних транспортних літаків геть знищені або ж серйозно пошкоджені. Але найбільший біль - це відеокадри сплюндрованого Ан-225. Кабіна, передня частина фюзеляжу і навіть кілька двигунів знищені.

Оценка материала:

5.00 / 1
Новий Ан-225 буде створено на базі недобудованого брата-близнюка "Мрії" 5.00 5 1
Політика / Україна
03.03.2023 795
Еще материалы раздела «Україна»