<
НОВИНИ ДНЯ: Уряд Британії занепокоєний через злочинну діяльність російських шпигунів  Чи зможе Україна повернути усю свою окуповану Росією територію: оцінка аналітиків США  Що додати до паски щоб вона довго не черствіла, як її зберігти свіжою  На близькій до Землі планеті може існувати життя - сенсаційне відкриття вчених  У Харкові змінять назву двом станціям метро  ЗМІ опублікували мирний договір між Україною та РФ, узгоджений на початку 2022 року  Булгур із грибами: дуже швидкий рецептвсі новини дня
Політика
Світ
03.03.2023 356

Бербок емоційно звернулася до Лаврова: "Зупиніть цю війну"

Кремль має припинити порушувати міжнародний лад.

f1c257f460100039531281d0b3d37cd5_03.03.23

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок звернулася до російського колеги Сергія Лаврова та закликала припинити війну проти України. Пише ТСН. 

Свою позицію вона висловина на зустрічі глав МЗС клубу G20, пише видання Zeit.

Бербок наголосила, мовляв, добре, що Лавров перебуває у залі та "слухає". За її словами, "найсильніші не мають права нападати на своїх маленьких сусідів".

"Зупиніть цю війну. Припиніть порушувати наш міжнародний лад. Припиніть бомбити українські міста та мирних жителів. Зупиніть війну. Не через місяць чи рік, а сьогодні. Тому що кожна родина, яка втрачає батька, брата, матір, дитину, втрачає цілий світ", - звернулася вона до Лаврова.

До слова, раніше Бербок заявляла, що Путін не готовий до миру. Щобільше - його ціль - знищення України, а тому не збирається віддавати наказ своїм солдатам вийти із країни.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що Кремль повинен вивести війська з України. Лише за цієї умови будуть можливі мирні переговори з країною-агресоркою.Канцлер також пообіцяв постійну підтримку Україні.

Оценка материала:

5.00 / 1
Бербок емоційно звернулася до Лаврова: "Зупиніть цю війну" 5.00 5 1
Політика / Світ
03.03.2023 356
Еще материалы раздела «Світ»