<
НОВИНИ ДНЯ: Суд відклав вирок Трампу у справі про "хабар порноакторці за мовчання" до вересня  Руйнівний шторм Беріл: дослідники показали "око" урагану з космосу та зсередини  Путін вважає, що виграє війну, затягуючи бойові дії, - ISW  Квасолевий суп з капустою та ковбасою: рецепт страви з простих інгредієнтів  "Кучерявий" Місяць: вчені розкрили таємницю загадкових аномалій на поверхні супутника Землі  Президент Фінляндії оцінив, хто міг би закінчити війну в Україні "одним дзвінком телефоном"  Зеленський назвав країни, які можуть припинити війну в Українівсі новини дня
Політика
Європа
03.03.2023 543

Прем’єр Молдови переконаний, що Росія не здатна вторгнутися до його країни

Москва веде гібридну та інформаційну війну.

81bc650083894edb2f621c6abc552e3e_03.03.23

Прем’єр Молдови Дорін Речан вважає, що агресорка Росія не вторгнеться до його країни. Він переконаний, що РФ не спроможна вести бої на двох фронтах. Пише ТСН. 

Про це повідомляє NewsMaker.

Речан наголошує: справа не лише в тому, що Росії не вистачить ресурсів для ескалації. Молдова занадто далеко, а крім того, країни розділяє Україна.

"Зрозуміло також, що РФ не може вдертися до Молдови військовим шляхом. З іншого боку, Молдова має достатньо потенціалу, щоб впоратися з можливою ескалацією в Придністров'ї. А придністровський регіон, як і ми, прагне миру та стабільності", - заявив голова уряду.

Речан  також зауважує, що Москва веде гібридну та інформаційну війну, проводячи пропаганду, дезінформацію та просуваючи певні провоєнні наративи.

Нагадаємо, заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоана вважає, що війська Російської Федерації не атакуватимуть Молдову військовим шляхом, а спробують паралізувати її гібридною війною. Наразі немає безпосередньої загрози для Молдови, бо Москва не змогла захопити Одесу і прийти до Придністров'я.

Оценка материала:

5.00 / 2
Прем’єр Молдови переконаний, що Росія не здатна вторгнутися до його країни 5.00 5 2
Політика / Європа
03.03.2023 543
Еще материалы раздела «Європа»