<
НОВИНИ ДНЯ: Стосується Росії. У НАТО назвали Китаю умову для гарних відносин із Заходом  Кулеба назвав дві умови для ефективності санкцій проти РФ  Як приготувати йогуртовий десерт з ягодами  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Як отримання ЗСУ артснарядів від США змінить характер боїв на фронті: думка експерта  Китай заявив про наростання "негативних факторів" у відносинах зі США  Швидка паска без метушні з тістом: рецепт пишної та смачної випічкивсі новини дня
Політика
Світ
03.03.2023 470

Шольц закликав Китай тиснути на РФ щодо відведення військ та застеріг від передачі зброї

Канцлер Німеччини Олаф Шольц закликав Китай не надсилати зброю Росії для посилення у війні проти України. Натомість він попросив Пекін чинити тиск на Москву, щоб вона відвела свої сили.

gettyimages_1353474660_26_650x410_03.03.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

У своїй промові у німецькому парламенті Шольц сказав, що його розчаровує той факт, що Пекін утримався від засудження російського вторгнення на зустрічі міністрів фінансів G20, хоча він привітав його зусилля щодо ядерної деескалації.

"Моє послання Пекіну чітке: використовуйте свій вплив у Москві, щоб спонукати до виведення російських військ. І не постачайте зброю агресору Росії", - сказав він.

Нагадаємо, раніше Шольц розкритикував "мирний план" Китаю щодо врегулювання війни Росії проти України.

Додамо, дані розвідки США свідчать про те, що Китай шукає шляхи постачання озброєнні Росії.

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що США без вагань завдадуть ударів китайським компаніям або приватним особам у разі постачання зброї Росії.

Оценка материала:

5.00 / 2
Шольц закликав Китай тиснути на РФ щодо відведення військ та застеріг від передачі зброї 5.00 5 2
Політика / Світ
03.03.2023 470
Еще материалы раздела «Світ»