<
НОВИНИ ДНЯ: "Пасха" чи "Великдень", "куліч" чи "паска": як говорити правильно  Новий закон про мобілізацію: для українців можуть змінитися правила перетину кордону  В Україну насуваються заморозки у Великодні дні  "Кулічів у нас точно не було". Інтерв'ю з етнологом про Великодні заборони, традиції і Паску Мертвих  Споживчі кредити. Що потрібно знати перед оформленням позики  В Україні стане трохи прохолодніше: прогноз погоди на 3 травня  У Міноборони розповіли, коли запрацює електронний кабінет військовозобов’язаноговсі новини дня
Політика
Україна
04.03.2023 950

Українська армія відпрацювала сценарії весняного контрнаступу, який скоро розпочнеться – NYT

Який сценарій обирати для весняного контрнаступу, вирішуватиме українське вище керівництво.

08d6c97e717940889788a910ed99694a_04.03.23

Українські військові у штабі командування армії США в Європі та Африці, який розташований у німецькому місті Вісбаден, провели репетицію майбутнього контрнаступу. ЗС України відпрацювали декілька сценаріїв розвитку спецоперації. Пише ТСН. 

Про це повідомляє американське впливове видання The New York Times із посиланням на американських військових.

За даними видання, штабні навчання відбулися в четвер, 2 березня. На них були присутні найвищі генерали президента Байдена, відповідальні за допомогу США Україні. Автори статті зазначають, що саме ці генерали мали виробити стратегію, ризики та переваги різноманітних кроків, які Україна може зробити проти російської армії найближчими місяцями.

Після штабних навчань, на яких був верховний головнокомандувач ОЗС НАТО в Європі генерал Крістофер Каволі, він високо оцінив "феноменальну" здатність українських військових до адаптації.

Зазначається, який сценарій обирати для весняного контрнаступу, вирішуватиме українське вище керівництво

Український контрнаступ: що відомо

Україна готується до контрнаступу ЗСУ, який, за інформацією воєнної розвідки, може розпочатися навесні. А поки до країни почали надходити танки з нового пакету західної військової допомоги та триває створення нових добровольчих формувань.

Військовий експерт Олег Жданов в інтерв'ю ТСН.ua вважає, що контрнаступ розпочнеться пізніше. На його думку, можна розраховувати на контрнаступ приблизно в другій половині весни чи ближче до літа.

Тим часом The Washington Post з посиланням на джерела з адміністрації президента США Джо Байдена писало, що переламний момент у війні України з агресоркою Росією настане 2023-го року. В Білому домі вважають, що тоді чекають на наступ загарбників, а українські військові підуть у контрнаступ.

Оценка материала:

5.00 / 2
Українська армія відпрацювала сценарії весняного контрнаступу, який скоро розпочнеться – NYT 5.00 5 2
Політика / Україна
04.03.2023 950
Еще материалы раздела «Україна»