<
НОВИНИ ДНЯ: Армія США отримує нову технологію "Залізний кулак" завдяки Україні – The Telegraph  Що буде з пенсією, якщо не платити внески з зарплати  В Україні 12 травня переважно без опадів, вдень до +20°  Воюй або плати: в Раді придумали два варіанти економічного бронювання від мобілізації  Наступ росіян на Харківщині: в Defence Express оцінили можливості окупантів  Ракети до Patriot і не тільки. США оголосили новий пакет військової допомоги Україні  Де в Україні будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 12 травнявсі новини дня
Політика
Росія
04.03.2023 502

Росіяни вигадують дітей-героїв з Брянської області, адже їм немає чим пишатися на фронті — експерт

Росіяни продовжують вигадувати міфи про ситуацію з "українською ДРГ", яка сталася у Брянській області 2 березня. Сьогодні, 3 березня, вони навіть знайшли "докази" причетності "української ДРГ" до подій в РФ.

421e3a9d71f6bb82b22bb79b38abe158_04.03.23

Відео ФСБ про події в Брянській області РФ змонтоване — воно складається з кількох фрагментів, а також фото. У росіян навіть з’явилася історія про хлопчика, якого звати Федір — героя Росії, який своїм тілом затулив двох дівчат і захистив їх від українських куль. Росіяни намагаються ледь не канонізувати цього хлопчика, мовляв, війна ця триває не просто так. Пише ТСН. 

Для чого ворог впроваджує таку психологічну спецоперацію і на кого вона розрахована, розповів ТСН.ua військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

"Хіба це не така сама пропагандистська парадигма, яка використовувалася під час Другої світової війни Радянським Союзом? Там було безліч дітей-героїв, які насправді не були героями, їх просто вигадали. Росіянам немає ким пишатися, тому вони вигадують ці міфи, як послання населенню: "Ви уникаєте мобілізації, сидите вдома і боїтеся, а от маленький хлопчик…" Виходить, що Україна нападає на Росію. Отже відбувається таке ретранслювання старих міфів у новій обгортці", - переконаний експерт.

Коваленко також прокоментував численні вибухи, що почали лунати в тимчасово окупованому Криму. За його словами, це можуть бути партизани, а також "якісь літальні об’єкти".

"Ми повинні розуміти, що тимчасово окупований півострів Крим буде відчувати все більше проявів непередбачуваних інцидентів. Я не виключаю роботу партизанів. Але те, що є присутність у повітряному просторі Криму якихось літальних об’єктів — це факт. І ці об’єкти постійно тримають в напрузі російське ППО і витрачають його боєкомплект, який постійно треба оновлювати. Тобто відбувається комплексна подія у повітряному просторі Криму", - сказав експерт.

Нагадаємо, Росія 2 березня заявила про "атаку українських диверсантів", які нібито захопили заручників у селі Сушани Брянської області. Відповідальність за диверсійну вилазку взяв на себе "Російський добровольчий корпус" (РДК). В українській владі озвучили дві версії того, що сталося - провокація Кремля або дії російських партизанів. Президент РФ Володимир Путін заявляє про "теракт" і "атаку неонацистів".

Оценка материала:

5.00 / 2
Росіяни вигадують дітей-героїв з Брянської області, адже їм немає чим пишатися на фронті — експерт 5.00 5 2
Політика / Росія
04.03.2023 502
Еще материалы раздела «Росія»